Gabrijela Žalac preuzela Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova

Dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije Dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije slobodna-bosna.ba

U sjedištu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Zagrebu, održana je svečana primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Tomislava Tolušića i novoimenovane ministrice Gabrijele Žalac.

Tolušić je svoju nasljednicu upoznao s ključnim postignućima koje je ministarstvo ostvarilo tijekom njegovog mandata te predstavio započete projekte koje treba realizirati i dovršiti u mandatu nove ministrice.

-Drago mi je da na moje mjesto dolazi upravo Gabrijela Žalac koja je žena iz sustava, koja jako dobro poznaje resor u koji dolazi i koja ima sva potrebna znanja, volju i iskustvo da uspješno nastavi raditi na poslovima koje sam sa svojim suradnicima započeo, istaknuo je Tolušić.

Vinkovčanka Gabrijela Žalac u Banske dvore stiže s pozicije direktorice Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast. Prethodno je bila pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kaže kako ima dovoljno iskustva da preuzme ovo ministarstvo.

-Sretna sam što preuzimam resor regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u kojem je moj prethodnik u vrlo kratkom roku odradio sjajan posao i postavio ljestvicu vrlo visoko. Moj zadatak je ovaj posao nastaviti, ali i poboljšati sve ono što treba i može biti još bolje. Strateški cilj za Republiku Hrvatsku je iskoristiti sva sredstva koja su joj na raspolaganju iz EU fondova, ali i raditi na ravnomjernom razvoju svih naših krajeva. Dat ću sve od sebe da u tome uspijemo i da opravdam povjerenje koje mi je ukazao premijer Andrej Plenković, izjavila je prilikom primopredaje ministrica Žalac.

Pročitano 950 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase