NAJNOVIJE
Ekonomska škola Vukovar održala Dan otvorenih vrata

Ekonomska škola Vukovar održala je danas Dan otvorenih vrata. Tijekom dana djelatnici i učenici održali su razne prezentacije o školi, obilazak škole, Sajam vježbeničkih firmi, a organizirali su i posjet Školskom radiju, Učeničkoj zadruzi i Fitness centru škole. Više o ovome danu ispričala je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj.

- Ekonomska škola Vukovar danas je otvorila svoja vrata za sve zainteresirane buduće učenike i njihove roditelje tako da su mogli pogledati kako izgleda naša škola. Ujedno, zainteresiranima smo predstavili i naše programe – četiri obrazovna programa koja nudimo, a to je obrazovanje u smjeru ekonomist, komercijalist, upravni referent i od nove nastavne godine obrazovanje za farmaceutskog tehničara/tehničarku. Osim toga, prezentirali smo im školu, budući su učenici obišli školu, pogledali učionice, sportske aktivnosti su organizirane za njih i drugo – rekla je Vinaj te se osvrnula na nedavno preseljenje Ekonomske škole Vukovar.
- Od 15. travnja nalazimo se u novoj zgradi. Mogu reći da smo se dobro priviknuli i da nam je lijepo, puno smo novoga ponudili i našim učenicima. Još jednom se zahvaljujem Veleučilištu na svoj doniranoj opremi i što su nam na taj način omogućili da nastavimo, ali i unaprijedimo rad Ekonomske škole Vukovar – naglasila je Vinaj.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 14:22)
Kako postati policajac/policajka?

Ministarstvo unutarnjih poslova provodi kampanju „Budi zakon! Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 14:17)
Vozio pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tijekom protekla 24 sata na našem je području zabilježeno sedam prometnih nesreća. U nesrećama u Otoku i na autocesti Zagreb-Lipovac lakše su ozlijeđene četiri osobe, dok je u pet prometnih nesreća u Vinkovcima, Bošnjacima i na autocesti Zagreb-Lipovac nastupila materijalna šteta.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 13:57)
Udruga Golubica ima dva državna prvaka

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“, sudjelovali su, uz pratnu voditelja, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici i 7.mitingu u združenoj atletici, održanima u Puli 9. i 10.svibnja ove godine.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 13:17)
Majoru Mediću 14 godina zatvora za ratni zločin nad vukovarskim braniteljima

Kako prenosi Dnevnik.hr, na Županijskom sudu u Osijeku završeno je suđenje Vojislavu Mediću za ratne zločine nad zarobljenim braniteljima Vukovara u srpskim koncentracijskim logorima. Dosuđeno mu je 14 godina zatvora, a na ovu presudu ima pravo žalbe od 15 dana. 

Vojislav Medić uhićen je u lipnju prošle godine, a tužiteljstvo ga je teretilo da je kazneno djelo počinio od sredine studenog 1991. pa do 14. kolovoza 1992. na području Srbije, kao ispitivač u logorima Stajićevo, Sremska Mitrovica i Niš u koje je iz Hrvatske dovedeno i zatočeno više stotina zarobljenih pripadnika hrvatskih oružanih postrojbi. Jedan od svjedoka bio je i saborski zastupnik i nekadašnji zatočenik srpskih logora Stipo Mlinarić koji je naveo da je zarobljen 19. studenog 1991. u Borovo kommercu te skupa s ostalim zarobljenim braniteljima autobusima odveden u Sremsku Mitrovicu i Stajićevo. Svjedočio je kako su ih tijekom puta pripadnici Jugoslavenske narodna armije više puta tukli i zlostavljali, među ostalim i tijekom prolaska kroz tzv. špalir dugačak oko 20 metara, kada su ih vojnici udarali palicama, kablovima i kundacima pušaka.
- Nakon što sam prebačen u vojni zatvor u Nišu, tamo smo dočekali međunarodno priznanje Hrvatske 15. siječnja 1992. godine. Tada za to nismo znali, ali su nas vojnici zato cijelu noć tukli i na kraju su nas natjerali da legnemo na pločice u hodniku, a oni su trčali preko nas - rekao je Mlinarić dodajući kako je tijekom boravka u logorima više puta ispitivan, a nakon što je iz Niša vraćen u Sremsku Mitrovicu ponovno je, četiri do pet puta, vođen na ispitivanje. Od toga ga je dva ili tri puta ispitivao Vojislav Medić, koji mu se predstavio imenom i prezimenom, kao major i kao njegov ispitivač.
- Zanimalo ga je gdje i kako je poginuo Blago Zadro te tko je naredio da se prokopa rov u Hercegovačkoj ulici u Vukovaru, iz kojega smo gađali tenkove na Trpinjskoj cesti - rekao je Mlinarić pojašnjavajući kako ne može reći da ga je Medić osobno tukao, ali su ga, u njegovoj nazočnosti tukla dvojica vojnika tako da je zbog batinanja pao sa stolice.

- Na drugom ispitivanju Medić mi je rekao da iz logora nikada neću izaći, a ako i izađem da ću biti zadnji koji će izaći, a tako je i bilo jer sam razmijenjen u zadnjoj razmjeni 14. kolovoza 1992. - objasnio je Mlinarić.

Na kraju iskaza Mlinarić je poručio Mediću kako mu sve oprašta, jer je davno svima sve oprostio. "Ne mrzim vas, nikome ne želim zlo, jedino želim da presuda bude pravedna, kako se to više nikada nikome ne bude dogodilo pa ni srpskom narodu koji je bio zaveden i upućen u jedan besmisleni rat - poručio je Mlinarić.

Vojislav Medić iz Beograda uhićen je u lipnju 2022. na graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u Hrvatsku, gdje ima roditeljsku kuću. Od prvog ispitivanja tvrdi kako je došlo do zamjene identiteta te da je vukovarske branitelje zlostavljao neki drugi Medić. Niz je branitelja, pak, na prepoznavanju u policijskoj postaji nakon njegova uhićenja upravo u Medića pokazao prstom kao u ispitivača i zlostavljača iz Stajićeva i Sremske Mitrovice.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:55)
Izabrani članovi vukovarskog SDP-a na čelu s predsjednicom dali neopozive ostavke na sve stranačke funkcije

Izabrane članice i članovi Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar na čelu s predsjednicom Biljanom Gaća dali su neopozive ostavke na sve stranačke funkcije.
Kako navode u dopisu predsjedniku SDP-a Hrvatske Peđi Grbinu te članicama i članovima SDP-a Hrvatske, osjećaju se duboko razočarani i prevareni najnovijom odlukom predsjednika kojom je, kako kažu, predao Grad Vukovar desnici.

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:49)
Kosovar pokušao ilegalno ući u Hrvatsku

Policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo su jučer, 14. svibnja u jutarnjim satima na graničnom prijelazu Bajakovo kontrolirali 27-godišnjeg državljanina Kosova koji je prikrivajući identitet pokušao nezakonito ući u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz vukovarsko-srijemske policijske uprave. 

(Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:01)

Janoš Kery

Utorak, 14 Svibanj 2024 10:16

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlade natjecatelje do 13 godina. Prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši ukupno 21 odličje i to 18 zlata, 3 srebra i 2 pehara. Prvaci Hrvatske za "U13" su: Mia Štefanek do 45 kg. s podignutih 20+24=44 kg. Manda Braje do 71 kg. s 37+52=89 kg., Elena Štefanek do 76 kg s 42+50=92 kg., Stefan Macut do 61 kg. s 18+26=44 kg., Bruno Prokop do 73 kg. s 34+44=78 kg., Borna Burčak do 81 kg. s 37+43=80 kg. Tri srebra su pripala Minji Turukalo do 49 kg. s podignutih 21+25=46 kg., a jedino je Gabriel Macut do 49 kg. s 14+18=32 kg., ostao bez odličja, osvojivši peto mjesto.

Podjela pehara nije prošla bez članova KDU "Vukovar", te su pehare osvojili Mia Štefanek kao najmlađa natjecateljica i sestra Elena Štefanek kao apsolutno najuspješnija natjecateljica.

Utorak, 14 Svibanj 2024 10:14

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“ uz pratnju voditelja sudjelovali su 09. i 10. svibnja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici i Mitingu u združenoj atletici koje je održano u Puli. Natjecanje je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje-Pula i Školsko športsko društvo „Hobotnica“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Prvoga dana održane su kvalifikacije gdje su natjecatelji podijeljeni po jakosnim skupinama. Ekipu Golubice predstavljalo je pet natjecatelja koji su ostvarili sljedeće rezultate: Korisnik D.A. osvojio je 2. mjesto u 3. jakosnoj skupini u disciplini "trčanje na 80m", korisnik M.I. osvojio je 3. mjesto u najjačoj 1. jakosnoj skupini u disciplini "skok u dalj s mjesta". N.J. osvojio je također 3. mjesto u 1. jakosnoj skupini u disciplini "bacanje vortexa", dok je V.M. u najjačoj 1. jakosnoj skupini u disciplini "trčanje na 400m" osvojio zasluženo 1. mjesto i postao državni prvak. Korisnica S.D. osvojila je također u najboljoj 1. jakosnoj skupini u disciplini "trčanje na 300m" zlatnu medalju te je time i ona postala državna prvakinja. U disciplini "miting u združenoj atletici štafeta 4x100m", korisnici S.D. i V.M. osvojili su 3. mjesto u 2. jakosnoj skupini.

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024 17:40

Sportski dnevnik, 13.5.2024.

Dinamo je pobjedom nad Osijekom osigurao titulu prvaka. Vukovar 1991 pobijedio je Dubravu Tim kabel 3:1. Klub dizača utega Vukovar nastupio na državnom prvenstvu mlađih uzrasta. U Park šumi Adica održan 2. Vukovar trail. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Petak, 10 Svibanj 2024 13:03

Dvadeseti Olimpijski festival dječjih vrtića održan je 9. svibnja 2024. godine u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara, Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ i Udruge kineziologa grada Vukovara, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Vukovara.

Sudionike i posjetitelje pozdravili su predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, te im poželjeli mnogo uspjeha i sportsku zabavu.

Na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića sudjelovalo je šest vrtića s područja Grada Vukovara. To su DV Vukovar 1 „Mitnica“, DV Vukovar 1 „Centralni objekt“, DV Vukovar 1 „Leptirić, Borovo naselje“, DV Vukovar 1 „Vukovar novi“, DV Vukovar 2 „Borovo“ i DV Vukovar 2 „Radost“. Natjecalo se ukupno 268 djece.

Po završetku uvodnog dijela započelo je sportsko natjecanje podijeljeno u skupine za dječake i djevojčice koji su se natjecali u šest disciplina i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, štafeti 4 x 25 metara, malom nogometu, a ove godine po prvi put i u rukometu.

Natjecanje je proteklo u sportskom i olimpijskom duhu. Sudionici su se kroz igru i natjecanje dobro zabavili, te su pokazali veliki interes za bavljenje sportom.

Zajednica sportskih udruga grada Vukovara osigurala je medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve natjecatelje koji su sudjelovali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

U nastavku donosimo rezultate po disciplinama.

TRČANJE 50 m – djevojčice

  1. Julija Šeremet – DV Vukovar I „Centralni objekt“

  2. Remi Župan – DV Vukovar I „Leptirić, Borovo naselje“

  3. Mia Vrdoljak – DV Vukovar I „Centralni objekt“

TRČANJE 50 m – dječaci

  1. Bono Kovačić – DV Vukovar I „Centralni objekt“

  2. Petar Varenica – DV Vukovar II „Borovo“

  3. Jakov Šantek – DV Vukovar I „Vukovar novi“

BACANJE LOPTICE U DALJ – djevojčice

  1. Cataleya Turkalj – DV Vukovar I „Vukovar novi“

  2. Katja Barić – DV Vukovar I „Mitnica“

  3. Korina Barić – DV Vukovar I „Mitnica“

BACANJE LOPTICE U DALJ – dječaci

  1. Stefan Milinković – DV Vukovar II „Borovo“

  2. Antun Cvitković – DV Vukovar I „Vukovar novi“

  3. Matej Milorad – DV Vukovar I „Mitnica“

SKOK U DALJ – djevojčice

  1. Ema Hlatki – DV Vukovar I „Vukovar novi“

  2. Dora Blažević – DV Vukovar I „Centralni objekt“

  3. Antea Boras – DV Vukovar I „Centralni objekt“

SKOK U DALJ – dječaci

  1. Petar Kuzmanović – DV Vukovar II „Borovo“

  2. Franko Timarac – DV Vukovar I „Leptirić, Borovo naselje“

  3. Lukas Antolović – DV Vukovar I „Leptirić, Borovo naselje“

ŠTAFETA 4x25m – djevojčice

  1. „Borovo“ DV Vukovar II
    Milla Maljaković, Hristina Stupar, Anđela Gostović, Teodora Šibalić

  2. „Centralni objekt“ DV Vukovar I
    Amelie Brač, Anica Soldo, Dunja Petrović, Ema Čondić

  3. „Mitnica“ DV Vukovar I
    Marta Đukić, Sunčica Belović, Melisa Holik, Lana Junčaj

ŠTAFETA 4x25m – dječaci

  1. „Centralni objekt“ DV Vukovar I
    Pablo Kuzmanović, Patrik Rimac, Karlo Centner Vitman, Domagoj Šikoparija

  2. „Mitnica“ DV Vukovar I
    Mirko Ošust, Ivo Beljo, Marko Đurović, Roko Mujkić

  3. „Leptirić, Borovo naselje“ DV Vukovar I
    Josip Štakić, Šimun Hideg, Fabijan Genčić, Leon Molnar

NOGOMET – djevojčice

  1. „Vukovar novi“ – DV Vukovar I

  2. „Centralni objekt“ – DV Vukovar I

  3. „Borovo“ – DV Vukovar II

NOGOMET – dječaci

  1. „Leptirić, Borovo naselje“ – DV Vukovar I

  2. „Radost“ – DV Vukovar II

  3. „Borovo“ – DV Vukovar II

RUKOMET

  1. „Mitnica“ – DV Vukovar I„

  2. „Centralni objekt“ – DV Vukovar I„

  3. „Leptirić, Borovo naselje“ – DV Vukovar I

Ukupni pobjednik natjecanja, odnosno dječji vrtić koji je osvojio najveći broj bodova je DV Vukovar 1 „Centralni objekt“, a dobitnik nagrade za fair play je DV Vukovar 1 „Leptirić, Borovo naselje“.

Petak, 10 Svibanj 2024 17:40

U 34. kolu SuperSport HNL-a Osijek gostuje kod Dinama a Vukovar 1991 će ugostiti Dubravu Tim kabel. Vukovar 1991 ima i novog trenera Branka Karačića. Učenici 5. i 6. razreda vukovarskih osnovnih škola upoznali su se s novim sportom floorballom. Sutra će se održati 2. Vukovarski trail. U sklopu manifestacije 12. redarstvenika održana su razna sportska natjecanja. Više poslušajte u Sportskom dnevniku

Petak, 10 Svibanj 2024 10:36

U organizaciji Udruge Fizio Lorem u Park šumi Adica u subotu 11. svibnja održat će se 2. Trail utrka. Podizanje paketa je već od 7 sati a prva utrka kreće u 10,00 sati. Raspored je sljedeći: 10.00 sati – start utrke 11 km, 10.05 sati – start utrke 5 km, 10.10 sati – start utrka 2 km.

Dječja utrka – ZELENA (2km) je namijenjena djeci starosti od 7 do 12 godina. Start i cilj utrke je u park šumi Adica. Trči se od starta , stazom prema „Dobroj vodi“ te se skreće lijevo na trim stazu gdje se radi cijeli krug, i kada se opet dođe do staze gdje je bio ulazak na trim stazu, tim putem/stazom se vraća do cilja. Ova utrka je otvorena za sve dječake i djevojčice do punih12 godina starosti. Nema kotizacije- sudjelovanje je potpuno besplatno. Cilj je potaknuti djecu na aktivnost i nezaboravno iskustvo trčanja i sudjelovanja na utrci. Svako dijete u cilju dobiva medalju, a najbolji i pehar.

Mala utrka – PLAVA (5 km) je namijenjena djeci od 12 godina i rekreativcima. Start i cilj utrke je u park šumi Adica. Trči se stazom park šume Adica te preko mosta na rijeci Vuka se ide na makadamski put. Utrka će imati nadzornu točku gdje se vrši polukružno okretanje (okrjepa) tamo će natjecatelji biti evidentirani kako bi se poštivala zadana ruta trčanja. Vraćanje istom rutom prema cilju gdje sve natjecatelje čeka okrjepa i opuštanje. Vremenski limit utrke je 1 sat

Velika utrka - CRVENA (11 km) je kondicijski zahtjevnija i namijenjena je punoljetnim osobama je kondicijski zahtjevnija i namijenjena je punoljetnim osobama. Start i cilj utrke je u park šumi Adica gdje se trči stazom park šume Adica te preko mosta na rijeci Vuka se ide na makadamski put. Prateći oznake na stazi trčeći uz rijeku Vuka sve do podno Bogdanovaca se dolazi do izletišta Grac, gdje se nalazi i okrjepa vrši se polukružno okretanje i istom rutom se vraća nazad. Vremenski limit utrke je 1 sat i 45 minuta. Utrka će imati nadzornu točku gdje će natjecatelji biti evidentirani kako bi se poštivala zadana ruta trčanja.

Svi natjecatelji će dobiti startni broj koji mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Vremenski limit utrke je 1 sat i 45 minuta.

Petak, 10 Svibanj 2024 10:35

Borna Marić, član Teniskog kluba Vinkovci nastupio je na HEP državnom prvenstvu tenisača do 12 godina. Radi se o turniru prvog ranga iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza održanom u Đakovu. U igri parova u paru s Lukom Mitrovićem iz Tenis kluba Olimpija stigao je do naslova državnog prvaka, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u polufinalu.

Kombinacija Marić/ Mitrović, inače prvi nositelji turnira, prvo su sa 6:4, 6:2 porazili osječki par kojeg su činili Matias Hojsak i Karlo Tufekčić, a potom su u četvrtfinalu bili bolji od Borne Dujmovića (TK Movens) i Luke Jurića (TK Prečko) sa 6:2, 6:0.

U polufinalnom dvoboju pobjedom 6:2, 6:0 bolji su bili od Jakova Kramarića (TK Opatija) i Jakova Ogrizeka (TK Feniks), a nakon velike borbe u finalu ostvarena je pobjeda 4:6, 6:3, 10:7 protiv drugih nositelja Joakima Bobanovića (TK Tweener) i Leona Motušića (TK Zadar 08).

U pojedinačnoj konkurenciji Borna je kao drugi nositelj stigao do polufinala, a jako ga je malo dijelilo do finalnog susreta. U četvrtfinalu turnira Borna Marić je sa 6:2, 6:4 porazio Lorenza Butigana (TK Libertas). U velikom polufinalu gledali smo odličan susret između Borne Marića i Jakova Kramarića (TK Opatija), na kraju je slavio Kramarić sa 6:4, 2:6, 6:4.

 

Srijeda, 08 Svibanj 2024 12:01

Branko Karačić, igračka i trenerska HNL ikona s bogatim životopisom i nogometnim iskustvom novi je trener HNK Vukovar 1991. Posljednji angažman je imao u Posušju, a u karijeri je vodio Marsoniju, Osijek, Slaven Belupo, Cibaliju, Slavonac CO, Šibenik, Široki Brijeg, Zrinjski Mostar, bahreinski Riffa S.C., Vitez, Varaždin i Sesvete. Prije deset godina bio je prvak Bosne i Hercegovine kao trener Zrinjskog, a prije pet godina uveo je Varaždin u SuperSport HNL.

Iza Karačića je fantastična igračka karijera na poziciji playmakera. Bio je poznat po sjajnom prvom dodiru, tehnici i izvođenju prekida, kao i pregledu igre.

Rođeni Vinkovčanin seniorsku karijeru započeo je 1981. kao igrač Osijeka, za koji je u 86 nastupa zabio 20 golova. Potom je igrao u Hajduku od 1987. do 1989. godine te u 40 nastupa zabio deset golova. Uslijedila je belgijska dionica karijere. Ondje je uspješno nastupao za Cercle Brugge, Union SG i Gent, a igrao je još za austrijski Linz. Igračku karijeru prekinuo je 1998. u Belgiji, a u trenerskim vodama je od 1999., kada je započeo karijeru kao pomoćni trener u NK Zagrebu.

 

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija