EP za košarkašice: Uvjerljiva pobjeda Hrvatske

Hrvatska nametnula ritam igre kojega Engleska nije mogla pratiti Hrvatska nametnula ritam igre kojega Engleska nije mogla pratiti Foto: press centar KK Vinkovci

Na Europskom prvenstvu za košarkašice U-18, u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima odigrano je 2. kolo, grupe B  na kojemu su pred 200 gledatelja snage odmjerile reprezentacije Hrvatske i Engleske.  Hrvatska  je slavila pobjedu nad Engleskom rezultatom  68 – 47. (21-7, 14-12, 12-9, 21-19) 

Iako je u najavi utakmice bilo dosta respekta prema protivničkom sastavu, domaće igračice od prve su minute nametnule ritam koji Engleska nije mogla pratiti. Vodstvo do 16-3 četiri minute prije kraja prve četvrtine najbolje govori o želji naših košarkašica da isprave loš dojam iz utakmice sa Španjolskom.

Niti u nastavku susreta Engleska nije predstavljala veću opasnost, a želja naših djevojaka da što prije dođu do koša u ponekim situacijama bila je veća od poštivanja uigranih akcija što je znalo rezultirati brzim kontrama Engleske. No i ovako velika razlika oduševila je vinkovačku publiku koja je svaki put znala nagraditi borbenost hrvatskih košarkašica.

Čak 4 igračice u redovima domaće reprezentacije postigle su dvoznamenkasti broj koševa, a prednjačila je Periša sa 16 koševa. Simpatije publike posebno je izazvala Rački koja je s 3 vezane trice uistinu briljirala.

Izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić  izjavio je novinarima da se  iskreno nije nadao ovako lakoj pobijediti. - Očekivao sam puno težu utakmicu. Ušli smo u utakmicu maksimalno. Iako je Engleska snažna i čvrsta ekipa, nisu mogli odgovoriti na našu agresiju -  dodao je da će danas  dati sve od sebe kako bi ugrozili velike favorite – Rusiju.  

Izbornik engleske reprezentacije Leonard Busch je rekao kako je ova utakmica  veliko razočarenje. - Šut nam je bio užasan za razliku od Hrvatske koja je znala iskoristiti svoje prilike i koja je danas bila puno bolja nego u susretu sa Španjolskom. Rano su stekli razliku i bilo nam je nemoguće vratiti se u utakmicu – rekao je Busch.

Iduća utakmica na rasporedu je danas u 20.30 sati kada Hrvatska u Vinkovcima dočekuje ekipu Rusije. 

Pročitano 1618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase