Proglašeni najbolji sportaši i klubovi u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji za 2022.

Proglašeni najbolji sportaši i klubovi u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji za 2022. Foto: obz.hr

U Osijeku su proglašeni najboljih sportaši u prošloj, 2022. godini i uručene su nagrade za najbolje sportaše i sportski kolektiv Osječko-baranjske županije.

Najuspješnija sportašica Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka za 2022. godinu je tenisačica Donna Vekić iz teniskog kluba Tennis Talents, a  najuspješniji sportaš je vratar NK Osijek Ivica Ivušić. Rukometni klub Nexe Našice najuspješniji je županijski sportski kolektiv, a na razini grada Osijeka Muški odbojkaški klub Mursa.

Proglašenje je održano u dvorani Gradski vrt, a uz brojne sportaše i sportske djelatnike svečanosti su nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

- Sport u Osječko-baranjskoj županiji, osobito u zadnjih nekoliko godina, pokazuje puno veću razinu i po kvaliteti sportaša i rezultatima, imamo sportaše koji ostvaruju i svjetski zapažene rezultate, a sve to vidljivo i u javnosti. To je razlog što smo se nominirali te dobili titulu Europske regije sporta za 2024. godinu kada će cijela naša županija biti pod posebnim fokusom javnosti. Pripremamo niz velikih projekata i infrastrukturnih zahvata te ćemo sigurno opravdati naziv regije sporta. Sport je imao i uvijek će imati potporu Osječko-baranjske županije, a to očito daje i rezultate - rekao je župan Ivan Anušić, čestitavši nagrađenim sportašima na ostvarenim rezultatima, kao i ostalim sportašima, njihovim trenerima, obiteljima i kolektivima.

Zamjenik gradonačelnika Vulin također je uputio čestitke dobitnicima priznanja i nagrada te svim sportašima, zahvalio im na promociji Osijeka diljem Hrvatske i inozemstva i naglasio kako će Grad Osijek 2023. godine za sport izdvojiti 10,5 milijuna eura što ga svrstava u sam vrh među velikim gradovima. Najavio je nastavak dosadašnjih i novih ulaganja u sportske kolektive i infrastrukturu.

Pročitano 322 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase