Jasna Pavličić i Kristijan Anđelić najbrži u 2. kolu Proljetnog kupa grada Vukovara

2. kolo Proljetnog kupa grada Vukovara 2. kolo Proljetnog kupa grada Vukovara Foto: Kery

Atletski klub "Maraton" Vukovar i ove godine organizira Proljetnu ligu, odnosno novog naziva "Proljetni kup grada Vukovara". Za razliku od Proljetne lige gdje su sve utrke bile na vukovarskoj šetnici, novi koncept donosi potpuno drugačije natjecanje s pet različitih trkačkih disciplina. Tako je 23. ožujka na šetnici uz Dunav održano prvo kolo cestovne trke na 5 kilometara, a danas je na Atletskom stadionu u Vukovaru održano drugo kolo u atletskoj disciplini- na 5000 metara. Pobjednik u muškoj konkurenciji je Kristijan Anđelić (AK Maraton), drugi je Josip Matezović a treći je Marko Sambol. Kod djevojaka je prva Jasna Pavličić, druga je Andreja Pavlović dok je treća Lidija Piljaš.

- 2. kolo je okupilo 45 sudionika što je stvarno veliki broj za ovako mali grad. Imamo sreće što smo uspjeli animirati i druge gradove kao što su Vinkovci, Osijek, Valpovo, Belišće i zato je broj tako velik. Mislim da je pun pogodak ova liga koja je osmišljena kao pet različitih utrka i to je pobudilo tako veliki interes ljudi – rekao je predsjednik Atletskog kluba Maraton Siniša Jonjić

Do kraja "Proljetnog kupa grada Vukovara" su još tri discipline: 3. kolo Vuka kros 06.04.2022, 4. kolo Vučedol mini Trail 13.04.2022 i 5. kolo Vukovar O City orijentacija 20.04.2022.

Pročitano 667 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase