ON AIR . . . . . .

Janoš Kery

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 09:07

U Innsbrucku u Austriji, održan je 5. Kup Europske unije za mlađe uzraste natjecatelja a natjecanje je bilo ekipno uz proglašenje i pojedinačnog redoslijeda. Za svaku reprezentaciju, nastupio je po 1 natjecatelj uzrasta U15, U17 i U20 u obje spolne konkurencije, što je ukupno 6 natjecatelja uz dozvolu da mlađi natjecatelj može nastupiti za stariji uzrast. Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, boje reprezentacije Hrvatske na ovom natjecanju branile su mlade Vukovarke Hermana Dermiček (U17) i Ana Crnjac (U20), dok je trener reprezentacije bio Milan Kordić. U ekipnoj konkurenciji, najuspješniji su bili mladi dizači iz Poljske ispred natjecatelja iz Italije i Austrije, dok je reprezentacija Hrvatske zauzela četvrto mjesto. S obzirom da se radilo o ekipnom natjecanju, nastupu se moralo prići krajnje oprezno jer bi u slučaju neuspješnog nastupa to utjecalo na plasman reprezentacije, te se nije smjelo ići maksimalno. Već smo navikli da nas Hermana i Ana na svakom nastupu, obraduju s novim državnim rekordima a ovaj put to je uspjelo samo Hermani koja je postavila nove rekorde u izbačaju i biatlonu za uzrast U17. U pojedinačnom dijelu natjecanja Hermana Dermiček je s rezultatima od 63 kg u trzaju, 76 kg u izbačaju i 139 kg u biatlonu, zauzela četvrto mjesto, dok je Ana Crnjac sa 63+75=138 kg bila šesta. Već 23. lipnja, članovi KDU „Vukovar“ odlaze u Budimpeštu na „Kup Budimpešte“, a krajem srpnja Hermana i Ana opet će predstavljati Republiku Hrvatsku na Prvenstvu Europe za kadete koje će se održati u Milanu (Italija).

Petak, 08 Lipanj 2018 00:18

Hrvatski nogometni savez organizirao je prvu dodjelu Trofeja HNS-a u Hrvatskom domu u Vukovaru. Trofej Hrvatskog nogometnog saveza dodjeljuje se u devet kategorija. Proces nominacija odvijao se kroz komisije HNS-a, dok je glasovanje  prepušteno struci: trenerima, nogometašima te izbornicima hrvatskih reprezentacija. Glasovanje za Trofej HNS-a započelo je 28. svibnja a trajalo je do 31. svibnja. 

Prije svečane dodjele trofeja u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazočne je pozdravio domaćin, gradonačelnik Ivan Penava  - Svi smo svjesni da su se u ovome gradu udarili prvi temelji u Domovinskom ratu kada je bilo najpotrebnije. Kao što je predsjednik Šuker rekao, ovaj grad osjećamo i ispromovirali smo ga kao simbol hrvatskog zajedništva. Ja želim Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji jedno istinsko zajedništvo na predstojećem nogometnom prvenstvu jer sam siguran da će kroz to zajedništvo u pobjedi, naravno ne bih volio, ali za pretpostaviti nekada i porazu, hrvatski narod prepoznati tu esenciju koja nas sve skupa okuplja i sigurno dati vam potporu da ostvarite najveći rezultat. Stoga još jednom dobro došli u Vukovar grad svih Hrvata, naš Vukovar. - Došli smo. Svi znamo što znači Vukovar i drago nam je što je Hrvatski nogometni savez napravio ovu prekrasnu feštu i u mom rodnom gradu Osijeku za najvažniju sporednu stvar na svijetu a to je nogomet. Želim da grad Vukovar, znamo što je save propatio, da bude sretan. Jeste da je danas vruć dan ali bilo je puno nogometašica, nogometaša na ulicama, u školama i na igralištu – rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Počasni građanin grada Vukovara i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić – Vi ćete vidjeti da Istok ima prave emocije za svoju  Hrvatsku. Zašto ? Zato što je bio najviše ugrožen. I moja poruka na kraju bez obzira na sve priče o Nogometnom savezu. Jedina je poruka: budemo li mi političari igrali jednako dobro na svom terenu kao što to naši reprezentativci igraju u reprezentaciji gdje će nam biti kraj. Nakon toga krenulo se u predstavljanje nominiranih i dodjelu trofeja.penava

Najboljim hrvatskim nogometašem proglašen je Luka Modrić  - Hvala svima što su glasali za mene i omogućili mi da dođem do ove nagrade. Konkurencija je bila velika, stvarno su igrači koji su nominirani imali odlične sezone iza sebe. Drago mije da je ova nagrada za prvi puta došla u moje ruke. Bilo je lijepo večeras i nadam se da će ovo u budućnosti prerasti u jednu lijepu tradiciju. Nadam se da ćemo u odnosu na utakmicu protiv Brazila biti dosta bolji, da ćemo popraviti stvari koje nisu bile dobre protiv Brazila i priuštiti publici da uživa – rekao je Modrić

Listu petorice kandidata sastavila je Stručna komisija HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige i Druge HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Andrej Kramarić (Hoffenheim), Dejan Lovren (Liverpool), Mario Mandžukić (Juventus), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona)

2.    Najbolji mladi hrvatski nogometaš (do 21 godine) je Lovro Majer

Listu petorice kandidata sastavila je Stručna komisija HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige i Druge HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Filip Benković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Lovro Majer (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo)

3.    Najbolji nogometaš HT Prve lige je El Arabi Hilal Soudani

Listu petorice kandidata sastavila je Komisija za profesionalni nogomet HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije Nominirani su: Borna Barišić (Osijek), El Arabi Hilal Soudani (Dinamo), Heber Araujo Dos Santos (Rijeka), Lovro Majer (Lokomotiva), Zoran Nižić (Hajduk).

4.    Najbolji vratar HT Prve lige je Dominik Livaković

Listu trojice kandidata sastavila je Komisija za profesionalni nogomet HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Karlo Letica (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Rijeka)Trofej

5.    Najbolji trener HT Prve lige je Matjaž Kek

Listu trojice kandidata sastavila je Komisija nogometnih trenera HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Matjaž Kek (Rijeka), Goran Tomić (Lokomotiva), Zoran Zekić (Osijek)

6.    Najbolji nogometaš Druge HNL je Domagoj Drožđek

Listu trojice kandidata sastavila je Stručna komisija HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi Druge HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije Nominirani su: Iyayi Atiemwen (Gorica), Domagoj Drožđek (Varaždin), Dinko Horkaš (Dinamo II), Kristijan Lovrić (Kustošija), Mario Marina (Gorica).

7.    Najbolji hrvatski malonogometaš je Dario Marinović

Listu petorice kandidata sastavila je Komisija za mali nogomet i nogomet na pijesku HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi Prve HMNL i izbornici malonogometnih reprezentacija. Nominirani: Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Žarko Luketin (Split Tommy), Dario Marinović (ElPozo Murcia), Tihomir Novak (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy)

8.    Najbolja hrvatska nogometašica je Iva Landeka

Listu pet kandidatkinja, uključujući i malonogometašice, sastavila je Komisija za ženski nogomet HNS-a, a birale su kapetanice i treneri/ce seniorskih ekipa Prve HNLŽ i izbornici/e ženskih reprezentacija. Nominirane: Leonarda Balog (Split), Isabella Dujmenović (St. Pölten), Maja Joščak (Osijek), Iva Landeka (Rosengard), Ivana Rudelić (USV Jena)

9.    Najbolji nogometni sudac HT Prve lige je Ivan Bebek

Listu trojice kandidata sastavila je Komisija nogometnih sudaca HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi Prve HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Ivan Bebek, Fran Jović, Duje Strukan.

Najbolja obrana pripala je Karlu Letici (Hajduk) dok je za najbolji gol proglašen gol Petra Bočkaja (Osijek).

Najboljih 11 HT lige su: Dominik Livaković, Zoran Nižić, Dario Župarić, Borna Barišić, Josip Juranović, Arijan Ademi, Filip Bradarić, Lovro Majer, Al Arabi Hilal Soudani, Heber Araujo Dos Santos, Mirko Ivanovski.

Prije dodjele Trofeja HNS-a održan je trening u Bogdanovcima pred ispunjenim stadionom.Trening u Bogdanovcima

Utorak, 05 Lipanj 2018 08:22

Na Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste u katama održanom u Osijeku, Karate klub Vukovar 91 predstavljalo je 11 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Ostvareni su sljedeći rezultati: 2. mjesto osvojio je Karlo Kalanj u kategoriji mlađi kadeti 12-13,  2. mjesto  ekipno osvojili su Karlo Kalanj, Karlo Jukić i Ilaj Macura,  3. mjesto ekipno osvojili su Vitto Furundžija, Tibor Vaskrsić i Ivano Bajrak te je 7. mjesto osvojio Ilaj Macura u kategoriji mlađi kadeti 12-13 kate.

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 18:08

S Otvorenog prvenstva grada Siska u serijskoj zračnoj pušci, koje je održano 2. lipnja 2018. strijelci vukovarskog Streljačkog kluba " Grič 7 " Vukovar vratili su se sa zapaženim rezultatima, natječući se u konkurenciji desetak streljačkih klubova. Iako su uvjeti u kojima funkcionira vukovarski streljački klub, najblaže rečeno, neadekvatni i nezadovoljavajući, streljana sa svega četiri staze, u podrumskom prostoru punom vlage, oronulih zidova s neriješenim grijanjem, uz nedostatak streljačke opreme, vukovarski strijelci nastavljaju postizati zapažene rezultate. Poslije zadovoljene norme i nastupa na državnom prvenstvu, Streljački klub " Grič 7 " Vukovar, iz Siska donosi tri medalje. U konkurenciji kadeta, Ante Amižić ( 13. s državnog prvenstva ) osvojio je prvo mjesto i zlatno odličje, Kiara Lemac u konkurenciji kadetkinja osvojila je treće mjesto i brončano odličje, a u kategoriji veterana, Vinko Kovač osvojio je, također treće mjesto i brončano odličje. U kategoriji juniori, Matija Sobol osvojio je peto mjesto, dok je u kategoriji seniori, Vanja Vidaković osvojio deseto mjesto. Rezultati bi vjerojatno bili i bolji, međutim, zbog nedostatka opreme, troje od navedenih strijelaca nastupalo je s nepotpunom opremom što jako utječe na postizanje krajnjeg rezultata. Poslije uspješnog nastupa na OPG Siska, vukovarski strijelci su posjetili streličarski klub i okušali se u luku i strijeli.Streljaštvo

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 11:01

Marsonia - Vukovar 1991 2:1

Unatoč porazu u zadnja dva kola Vukovar 1991 ostao je trečeligaš i može se posvetiti pripremama za sljedeću sezonu. U posljednjoj utakmici u Slavonskom Brodu Vukovar je izgubio 2:1. Domaćine je u vodstvo doveo Marin Begić u 58. Na 2:0 povisio je Viktor Golemović, igra se 65. minuta, samo dvije minute kasnije rezultat je smanjio Matej Jagustin ali do kraja utakmice Vukovar nije uspio poravnati rezultat.

Rezultati 30. kola: Marsonia – Vukovar 1991 2:1,  Mladost – Varteks 3:1, Slavija – Belišće 1:1, Bedem – Osijek 1:2, , BSK – Čepin 0:1, Međimurje – Croatia Đakovo 3:1, Slavonija – Koprivnica 5:4, Oriolik – Bjelovar 0:0.

Poredak:

 1. Osijek 66

 2. Međimurje 56

 3. BSK 56

 4. Marsonia 53

 5. Koprivnica 51

 6. Čepin 46

 7. Bedem 43

 8. Slavija 41

 9. Mladost 41

 10. Bjelovar 37

 11. Oriolik 33

 12. Vukovar 1991 31

 13. Slavonija 31

 14. Belišće 29

 15. Croatia Đakovo 28

 16. Varteks 26

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 10:54

Prvenstvo Hrvatske za kadete i dizanju utega

Po Kalendaru Hrvatskog dizačkog saveza, ovogodišnja Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete, održana su 3. lipnja u Dražicama u organizaciji KDU „Rječina“. Natjecanja najmlađih uzrasta održana su zajedno zbog smanjenja troškova, ali su se rezultati kvalitetnih mlađih kadeta priznavala i za uzrast kadeta. Odličja su se osvajala za svaku dizačku disciplinu, te su neki imali priliku osvojiti i po 6 odličja. Ovo Prvenstvo Hrvatske , bilo je „po mjeri“ mladim članovima KDU „Vukovar“ koji su znali iskoristiti ponuđeno i riznicu trofeja kluba popuniti s 54 nova odličja ( 36 zlata, 7 srebra i 11 bronci), 4 pehara a postavili su i 32 nova državna rekorda. Pod vodstvom trenera Davora Horvata i Milana Kordića u Dražice je putovalo 11 članova kluba (6 u ženskoj i 5 u muškoj konkurenciji) a osim osvojenih odličja u Vukovar su stigla i 4 pehara. Hermana Dermiček je proglašena apsolutno najboljom kadetkinjom, ženska ekipa je Prvak Hrvatske za uzrast U17, dok su dečki ekipni pobjednici za uzrast U15 i U17.

Novi (stari) državni rekorderi su Željka Miljković do 44 kg s 35 kg. u trzaju, 44 i 45 kg u izbačaju i 79 i 80 kg u biatlonu, što su rekordi za uzrast U15 i U17 (ukupno 10 rekorda), Lucija Gračanin do 53 kg s 52 kg u trzaju i 111 kg. Rezultat u trzaju je rekord za U17 i U20 a u biatlonu za U17 (ukupno 3 rekorda), Hermana Dermiček do 69 kg sa 61 i 64 kg u trzaju, 74 kg u izbačaju i 138 kg u biatlonu, postavlja nove rekorde za U17 i U20 (ukupno 4 rekorda), dok Ana Crnjac u kategorijama +75 i +90 k. sa 66 kg u trzaju, 80 i 82 kg u izbačaju i 146 i 148 kg u biatlonu postavlja 15 novih rekorda, po 5 za uzraste U17, U20 i seniorke.

Za KDU „Vukovar“ su nastupili : Željka Miljković s 35+45=80 kg i Nataša Dermiček s 33+42=75 kg do 44 kg, Lucija Gračanin do 53 kg s 52+59=111 kg, Barbara Topolovec do 63 kg s 43+50=93 kg, Hermana Dermiček do 69 kg sa 64+74=138 kg, Ana Crnjac sa 66+82=148 kg, Andrej Todorović s 30+38=68 kg i David Miljković s 23+29=52 kg do 50 kg, Dražen Vidić s 42+50=92 kg i David Todorović s 30+38=68 kg do 56 kg, i Nikola Todorović sa 64+70=134 kg do 62 kg.

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 10:53

Rezultati 30. kola: Vuteks Sloga – Željezničar 5:1, Višnjevac – Hajduk 4:4, Jadran – NAŠK 0:1, Graničar – Šokadija 2:0, Otok – Borac 6:0, Sloga – Darda 0:2, Borac Agrar – Slavonac 0:2, Vihor – Zrinski 5:1.

Poredak:

1. Zrinski Jurjevac 64

2. Vihor Jelisavac 58

2. Sloga Nova Gradiška 57

4. Graničar Županja 52

5. Željezničar Slavonski Brod 47

6. Otok 46

7. Višnjevac 45

8. Borac Kneževi Vinogradi 44

9. Darda 43

10. Vuteks Sloga Vukovar 41

11. NAŠK Našice 41

12. Hajduk Pakrac 37

13. Šokadija Babina Greda 31

14. Jadran Gunja 29

15. Borac-Agrar Bobota 22

16. Slavonac Tenja 20

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 10:51

Rezultati 29. kola: Sladorana – Fruškogorac 3:0, Slavonac (K) – Dilj 2:4, Mladost (V) – HAŠK Sokol 7:1, Vrbanja – Budućnost 2:3, Tomislav – Slavonija 1:3, Slavonac (G) – Borinci 2:1, Nosteria – Bršadin 1:1, Zrinski – Mladost (A) 1:0.

Rezultati 30. kola: Fruškogorac – Zrinski 1:3, Mladost A – Nosteria 4:2, Bršadin – Slavonac G 2:2, Borinci – Tomislav 1:3, Slavonija – Vrbanja 4:2, Budućnost – Mladost V 3:1, HAŠK Sokol – Slavonac K 0:0, Dilja – Sladorana 1:1.

Poredak:

 1. Dilj Vinkovci (-4) 60

 2. Sladorana Županja (-1) 53

 3. Tomislav Cerna 50

 4. Mladost Vođinci 50

 5. Slavonija Soljani 49

 6. Mladost Vođinci (-1) 49

 7. Borinci Jarmina 44

 8. Vrbanja (-1) 39

 9. Fruškogorac 39

 10. HAŠK Sokol, Stari Jankovci (-1) 38

 11. Slavonac, Komletinci (-1) 37

 12. Bršadin 35

 13. Zrinski Bošnjaci (-1) 30

 14. Budućnost Šiškovci 25

 15. Nosteria Nuštar (-1) 25

 16. Mladost Antin (-1) 23

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija