ON AIR . . . . . .

Janoš Kery

Petak, 06 Srpanj 2018 08:55

Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na MCGP Bajakovo, 5. srpnja, u osobnom automobilu srbijanskih registarskih oznaka pronađeno je oko 3 770 g opojne droge tipa marihuana. Osobni automobil „Citroen C5“, kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Srbije, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je 5. srpnja, oko 4,30 sati. Droga je pronađena u preinačenim dijelovima podvozja automobila, upakirana u šest pvc paketa. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ uhićen je 56-godišnji putnik u vozilu, također državljanin Srbije, i predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

Utorak, 03 Srpanj 2018 12:37

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava predao je ključeve Upravne zgrade ŠRC „Trpinjska cesta“ predsjedniku Boćarskog kluba „Trpinjska cesta“ Miji Lozančiću. Građevina je namijenjena sportskim natjecanjima i rekreaciji, a u sklopu sportsko rekreacijskog centra nalaze se sportski tereni za boćanje, košarku i rukomet, te dječje igralište. –  Predajemo zgradu na svoje osobno zadovoljstvo, a nadam se i na zadovoljstvo svih žitelja Trpinjske ceste, poglavito članova Boćarskog kluba Trpinjska cesta. Nakon nekoliko godina razgovora i pregovora konačno smo ostvarili zacrtani plan i otvorili prostorije za boćarski klub i na taj način uz već postojeće sadržaje stvorili sportsko-rekreativni kompleks koji će, nadam se, poslužiti svim žiteljima Trpinjske ceste i grada Vukovara a poglavito hrvatskim braniteljima koji uglavnom čine članstvo boćarskog kluba Trpinjska cesta. Raduje nas to da je grad Vukovar uvijek bio mjesto gdje su se naseljavali pa se tako primila i ta kultura i tradicija boćanja koja je još pojačana dodatno kroz progonstvo stradalnika Domovinskog rata, Vukovaraca, gdje su i tamo u progonstvu dodatno učvrstili znanja i naviku igranja boća. Kada govorimo o braniteljskoj populaciji, uglavnom govorimo o ljudima koji jesu u mirovinama, koji imaju velike ratne traume i naravno da je dobro i puno bolje da se nalaze na otvorenom, da se druže međusobno, natječu, nego da se bore sa svojim crnim mislima negdje u mračnom kutku svoja četiri zida, sami. U svakom slučaju, jedna dobra, pozitivna priča na zadovoljstvo svih nas – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.Zgrada 3

Mijo Lozančić predsjednik Boćarskog kluba Trpinjska cesta prisjetio se osnutka kluba –Većinom smo dragovoljci Domovinskog rata, ja sam treći predsjednik. Dobili smo konačno prostorije zahvaljujući našem gradonačelniku i gradu Vukovaru. Osnovani smo 2005., već 13 godina. Konačno smo dobili i sad smo jako sretni i hvala im. Sada se imamo gdje družiti i mi stariji a imamo i pomladak. Ovaj dio Trpinjske ceste nema ništa gdje bi se družili osim ovog igrališta i presretan sam što smo ovo dobili. Prije smo trenirali na terenu Boćarskog kluba Borovo ali nismo imali svoje prostorije. Ne znam točno koje godine, grad nam je napravio igralište ali ne i prostorije. Imamo sad posebno kada je ovo napravljeno da nam djeca dolaze igrati košarku, nogomet rukomet… dođu i vide da igramo pa se uključe. U zadnja dva-tri mjeseca smo 4-5 mladih dečkića od 10 godina do 16 godina koji su se uključili. Tako da vjerujem da neće ostati prazan ovaj dio, da nije pravljen bez veze i da će oni nastaviti tradiciju. Ovo je ipak Trpinjska cesta, zvučno ime i svi bi htjeli ovdje trenirati. Svaka čast Borovu i Mitnici ali Trpinjska cesta je Trpinjska cesta i vjerujem da mladi uz nas starije da će to biti super. Ove godine se nismo uspjeli kvalificirati u viši rang a i prošle godine smo igrali kvalifikacije tako da se borimo. Imamo članova koji nas pomažu financijski i svakako njih je 20 –ak a igrača je 18. Mi smo 100 posto invalidi Domovinskog rata i tu dođemo da se odmorimo i da ostavimo brige sa strane – zaključio predsjednik kluba Mijo Lozančić. Primopredaji su među ostalima nazočili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, gradski pročelnici te članovi i igrači BK Trpinjska cesta. Građevina se sastoji od ulaza i natkrivenog prostora zgrade, hodnika, društvene sale, garderobe za presvlačenje, sanitarnog čvora, čajne kuhinje i spremišta za rekvizite, a vrijednost projekta je 761.701,07 kn s PDV-om.Zgrada 1

Utorak, 03 Srpanj 2018 12:23

U razdoblju od 15. do 17. lipnja na Malom Lošinju održan je 14. međunarodni vaterpolski turnir "Dobri dupin", za igrače do 15 godina, na kojemu je nastupio i Vaterpolo klub Vukovar. Mladi vaterpolisti VK Vukovar imali su prigodu odmjeriti snage s ekipama iz inozemstva kao što su Vasas SC ( Mađarska), WBV-Graz Wasserball (Austrija)i Vaterpolo Koper 1958( Slovenija), kao i domaćim ekipama: VK Marsonia, VK Galeb MR, VK Medveščak, Vaterpolo klub Lošinj, Vaterpolo Klub ZPK, Vaterpolo Klub Osijek i Vaterpolski klub Zagreb. Ovo je bila dobra prigoda vidjeti rezultate jednogodišnjeg rada vukovarske vaterpolske škole. Nakon trodnevnog natjecanja, prvo mjesto osvojio je VK Vasas ispred VK Marsonia. Dječaci VK Vukovar, bili su najmlađi po uzrastu i vaterpolskom stažu i nisu uspjeli izboriti pobjedu ali su pokazali da su na dobrom putu to učiniti već na nekom sljedećem natjecanju. Ono što klub raduje, jača ambicije i daje potvrdu o dobrom radu vukovarske škole vaterpola jeste činjenica da su najmlađi članovi iz kategorije „ mlađe nade“  uzrasta U11 u dvije revijalne utakmice s domaćinima oba puta izborili pobjedu. Sigurno je da su ovakvi turniri jedini način da dječaci stječu nova iskustva i ne manje vrijedno, nova prijateljstva. Gradonačelnik Ivan Penava je i ovaj puta prepoznao značaj ovakvog natjecanja za mlade sportaše te pomogao odlazak na turnir plaćanjem troškova prijevoza. Koncem kolovoza sličan turnir mogao bi se vidjeti i na našem plivalištu u Vukovaru jer je VK Vukovar podnio kandidaturu za organizaciju finalnog  turnira otvorenog prvenstva  Hrvatske za kategoriju “mlađe nade”, što bi bila dobra prigoda da se vukovarskoj publici prezentira što i kako rade najmlađi vaterpolisti.Vaterpolo 2

Utorak, 26 Lipanj 2018 11:18

Članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, imali su uspješan međunarodni nastup u Mađarskoj na 36. „Kupu Budimpešte“. Na natjecanju je nastupilo 7 ekipa mladih dizača utega iz Poljske, Srbije, Bugarske, Hrvatske i Mađarske. Riznica trofeja kluba uvećana je za 5 zlatnih odličja, 1 srebro, 1 broncu i 1 pehar a postavljeno je i 5 novih državnih rekorda. Zlatom su se okitili Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, David Miljković i Nikola Todorović, srebro je pripalo Zdenku Prokop, dok je broncu zaslužio David Todorović.

 U ekipnoj konkurenciji, KDU „Vukovar“ je pripao pehar za drugo mjesto iza pobjedničke ekipe „Herkulesa“ iz Bača (Srbija) a ispred treće plasirane ekipe Budimpešte. Ni ovo natjecanje nije prošlo bez postavljanja novih Hrvatskih rekorda a za to se opet pobrinula Hermana Dermiček koja je sa 65 kg u trzaju, 75 i 78 kg u izbačaju i 140 i 143 kg u biatlonu, 5 puta pomjerala granice državnih rekorda za uzrast U17 u kategoriji do 69 kg.

Rezultati KDU „Vukovar“ :

Nataša Dermiček 30+44=74 kg., Hermana Dermiček 65+78=143 kg., Ana Crnjac 62+75=137 kg., David Miljković 23+30=53 kg., David Todorović 33+42=75 kg., Nikola Todorović 62+76=138 kg. i Zdenko Prokop 90+115=205 kg.

 Nastavak aktivnosti kluba je 24.srpnja , kada Hermana Dermiček i Ana Crnjac odlaze braniti boje Republike Hrvatske u Milano (Italija), gdje će se održati ovogodišnje Prvenstvo Europe za kadete.

Utorak, 26 Lipanj 2018 09:47

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom produženog vikenda zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta; šest prometnih nesreća u kojima je ukupno šest osoba lakše ozlijeđeno, dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene te jedna prometna nesreća sa smrtnom posljedicom, o čemu više slijedi: U petak 22. lipnja, oko 15,50 sati, 41-godišnjak iz Privlake upravljao je osobnim automobilom „Set“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ceste Privlaka-Otok, iz smjera Privlake u smjeru Otoka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s ceste u odvodni kanal. Uslijed zadobivenih ozljeda 41-godišnjak je preminuo na mjestu prometne nesreće.

U nedjelju, 24. lipnja, oko 10,45 sati, 50-godišnjak iz Ivankova, upravljao je osobnim automobilom „Fiat Uno“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Borinačke ulice u Vinkovcima, iz smjera Šokačke ulice u smjeru Ivankova. U jednom trenutku 50-godišnjak je pomjerio vozilo ulijevo zbog čega je došlo do slijetanja vozila s kolnika  i udara u kolni ulaz ispred obiteljske kuće. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen putnik u vozilu, 73-godišnjak iz Ivankova, dok su vozač i drugi putnik u vozilu, 39-godišnjak iz Jarmine, lakše ozlijeđeni. Očevidom je utvrđeno kako je 50-godišnjak vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

25. lipnja, oko 02,10 sati, 26-godišnjak iz Rokovaca upravljao je osobnim vozilom „Hyundai Accent“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Bosutske ulice u Rokovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, prilikom skretanja u zavoj, 26-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena putnica u vozilu, 22-godišnjakinja iz Starih Jankovaca, dok je vozač lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 26-godišnjak vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

Provale i otuđenja

Između 20. i 25. lipnja provaljeno je u vikendicu u predjelu „Šurakovac“ kod Andrijaševaca. Otuđena je kosilica i alat. Vlasniku, 74-godišnjaku iz Vinkovaca, pričinjena je šteta od nekoliko tisuća kuna.

Nekoliko desetaka metara cijevi za centralno grijanje otuđeno je iz obiteljske kuće 50-godišnjakinje u Vukovaru, u Ribarskoj ulici. Provala se dogodila unazad nekoliko tjedana. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 52-godišnjakinje u Vukovaru u ulici J. Kozarca, između 12. i 23. lipnja. Otuđeno je nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći 21./22. lipnja provaljeno je u skladište komunalne tvrtke u Vukovaru, u ulici Dr. A. Starčevića. Otuđen je alat. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Iz dva radna stroja koji su se nalazili parkirani u blizini Slakovaca, na gradilištu ceste Slakovci-Otok, otuđeno je gorivo. Provala se dogodila u noći 21./22. lipnja. Vlasnik, građevinska tvrtka iz Vinkovaca, oštećena je za iznos od nekoliko tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava Vukovarsko-srijemska.

Četvrtak, 21 Lipanj 2018 12:03

Tvrtka Komunalac Vukovar obavještava sve Korisnike javne usluge prikupljanja komunalnog otpada da će zbog tehničkih poteškoća doći do kašnjenja podjele računa za mjesec svibanj 2018 godine. Uz račune Korisnicima će biti isporučene i žute vrećice namijenjene za odvajanje plastične ambalaže te letak s uputama i rasporedom odvoza. Komunalac se ispričava korisnicima.

Srijeda, 20 Lipanj 2018 12:27

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska priopćila je da je oko 10,00 sati, u Vukovaru, na rijeci Dunav, tijekom treninga Veslačkog kluba petero djece veslalo u kajaku te je došlo do udara u teglenicu usidrenu u rijeci Dunav. Od udara troje djece u dobi od 13. i 14.godina je palo u rijeku. Brzom i pravovremenom reakcijom policijskih službenika u policijskom brodu, sva djeca su spašena i prevezena na obalu. U događaju nitko nije ozlijeđen.

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 09:07

U Innsbrucku u Austriji, održan je 5. Kup Europske unije za mlađe uzraste natjecatelja a natjecanje je bilo ekipno uz proglašenje i pojedinačnog redoslijeda. Za svaku reprezentaciju, nastupio je po 1 natjecatelj uzrasta U15, U17 i U20 u obje spolne konkurencije, što je ukupno 6 natjecatelja uz dozvolu da mlađi natjecatelj može nastupiti za stariji uzrast. Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, boje reprezentacije Hrvatske na ovom natjecanju branile su mlade Vukovarke Hermana Dermiček (U17) i Ana Crnjac (U20), dok je trener reprezentacije bio Milan Kordić. U ekipnoj konkurenciji, najuspješniji su bili mladi dizači iz Poljske ispred natjecatelja iz Italije i Austrije, dok je reprezentacija Hrvatske zauzela četvrto mjesto. S obzirom da se radilo o ekipnom natjecanju, nastupu se moralo prići krajnje oprezno jer bi u slučaju neuspješnog nastupa to utjecalo na plasman reprezentacije, te se nije smjelo ići maksimalno. Već smo navikli da nas Hermana i Ana na svakom nastupu, obraduju s novim državnim rekordima a ovaj put to je uspjelo samo Hermani koja je postavila nove rekorde u izbačaju i biatlonu za uzrast U17. U pojedinačnom dijelu natjecanja Hermana Dermiček je s rezultatima od 63 kg u trzaju, 76 kg u izbačaju i 139 kg u biatlonu, zauzela četvrto mjesto, dok je Ana Crnjac sa 63+75=138 kg bila šesta. Već 23. lipnja, članovi KDU „Vukovar“ odlaze u Budimpeštu na „Kup Budimpešte“, a krajem srpnja Hermana i Ana opet će predstavljati Republiku Hrvatsku na Prvenstvu Europe za kadete koje će se održati u Milanu (Italija).

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija