NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)
Robert Rac

Robert Rac

Utorak, 16 Travanj 2024 14:03

Bliži nam se 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. Podsjetimo, prošlogodišnji festival okupio je više od osam tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i dijaspore te je tijekom nekoliko dana Vukovar postao Hrvatska u malom i središte svih zbivanja.

Utorak, 09 Travanj 2024 12:32

Kakva je trenutna situacija na tržištu rada u Hrvatskoj, a kakva je u Vukovaru? Kolika je ponuda, a kolika potražnja za radnicima? Što uvoz radne snage iz „trećih” zemalja znači za hrvatsko tržište i radnike iz Hrvatske?

Utorak, 02 Travanj 2024 10:47

O projektu Čista energija za Vukovar, odnosno istraživanju geotermalnih izvora i mogućnostima njihova iskorištavanja u ovotjednom izdanju Gradskoga sata razgovaramo s pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom.

Progovaramo i o projektu Sunce nad Vukovarom, odnosno ugradnji solarnih elektrana na objektima u vlasništvu Grada Vukovara, sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za višestambene zgrade te sufinanciranju energetske obnove i postavljanja fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Jedna od tema nam je i obnova hortikulture na području grada Vukovara, a doznat ćemo i o planiranim infrastrukturnim radovima na području grada u nadolazećem razdoblju.

Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.

Utorak, 26 Ožujak 2024 10:00

Milijuni kršćana diljem svijeta slave Uskrs u nedjelju. Svaki ozbiljan vjernik zna da se za Uskrs ne radi o zecu koji donosi bombone i druge poklone. Uskrs dokazuje da je Bog oduvijek žudio za obnovljenim odnosom s čovječanstvom – sa svakim tko je spreman vjerovati u Isusa i prihvatiti da nam je On potreban.

Utorak, 19 Ožujak 2024 12:40
Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, u Gradskom satu progovaramo o uskrsnicama i poklon paketima za potrebite sugrađane. Povećan je cenzus za mjeru Grad koji brine. Grad Vukovar je osigurao 1.488.000 eura za projekt Zaželi, kao i 200.000 eura potpora za vukovarske poduzetnike. 
U Gradskom satu pričamo i o smještajnim kapacitetima vukovarskih dječjih vrtića,  kao i informaciji da je Vukovar izborio gotovo 2,7 milijuna eura za izgradnju novoga vrtića na Olajnici. 
S našim ovotjednim gostom Filipom Sušcem, zamjenikom gradonačelnika Vukovara, progovaramo i o vukovarskim osnovnim školama, preseljenju Veleučilišta Lavoslava Ružičke u zgradu nekadašnjeg Radničkog doma u Borovu naselju. 
Zanima nas i jesu li u gradu upoznati s porastom cijena nekretnina u Vukovaru te kako gledaju na tu činjenicu? Koliki je stambenih jedinica u gradu, koliko je njih u državnom vlasništvu i kolika je realna popunjenost stanova bez obzira jesu li stanovi u državnom ili privatnom vlasništvu? Postoji li potreba za izgradnjom novih višestambenih objekata u Vukovaru ili ne i zašto? 
Započela je i ovogodišnja kruzing sezona, što od nje očekujemo i što ona znači za turistički rast grada na Dunavu. Stiže nam i proljeće, a s njim i daljnje ozelenjavanje gradski površina i parkova. 
Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.
Utorak, 12 Ožujak 2024 11:11

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke, od ponedjeljka, 4. ožujka, i službeno ima novi dom. Grad Vukovar, predao mu je, naime na upravljanje obnovljenu i opremljenu zgradu starog Radničkog doma u Borovu naselju.

Utorak, 05 Ožujak 2024 14:25

Prvi službeni popis stanovnika u Republici Hrvatskoj, odnosno za područje Republike Hrvatske, proveden je prije 167 godina, točnije 1857. Usporede li se tadašnji i sadašnji rezultati popisa stanovnika, uviđamo kako postoji velik broj gradova i općina u Hrvatskoj koji danas imaju manje stanovnika nego 1857. godine.

Subota, 02 Ožujak 2024 12:37

Proračun Grada Vukovara uvećan preko 15 milijuna eura.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija