Ispiši ovu stranicu

Intervju tjedna, utorak, 26. ožujka 2024.

Milijuni kršćana diljem svijeta slave Uskrs u nedjelju. Svaki ozbiljan vjernik zna da se za Uskrs ne radi o zecu koji donosi bombone i druge poklone. Uskrs dokazuje da je Bog oduvijek žudio za obnovljenim odnosom s čovječanstvom – sa svakim tko je spreman vjerovati u Isusa i prihvatiti da nam je On potreban.

Nakon što je umro na križu za grijehe svijeta na Veliki petak, Isus je uskrsnuo od mrtvih trećeg dana, u nedjelju. To je ono što našu vjeru čini valjanom. Bez uskrsnuća smrt ne bi bila pobijeđena. Isus je danas živ! Ne postoji nijedna druga religija na svijetu koja pokazuje da je Bog toliko milosrdan da se dao za čovječanstvo i uspio pobijediti samu smrt. Zbog Isusovog uskrsnuća sada možemo imati vječni život s Bogom.

„Uskrs nas oslobađa straha od smrti, a zadaća Crkve je pokazati svijetu da Isus Krist nije tek jedan u nizu filmskih i književnih heroja i superjunaka koji spašavaju svijet, nego onaj koji želi spasiti i mene osobno.” - izjavio je Zvonimir Martinović, župnik Župe kraljice mučenika na Sajmištu, koji je naš ovotjedni gost.

Intervju tjedna uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 847 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Intervju tjedna, utorak, 26. ožujka 2024.