Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 20. veljače 2024.

Od kako je Grad Vukovar pod svoju nadležnost preuzeo upravljanje osnovnim školama na području grada, primjetna su kontinuirana ulaganja u sve vukovarske osnovne škole.

Ono o čemu se dugo priča i što je dugoročno nastojanje svih osnovnih škola na području Vukovara je jednosmjenska odnosno cjelodnevna nastava. Kavi su planovi, odnosno kako teče proces prilagodbe s onim školama koje su već započele s provedbom ove ideje, doznali smo od Darka Dimića, pročelnika upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje u Gradu Vukovaru.

Pozitivna vijest je i činjenica da Vukovar iz godine u godinu bilježi povećanje upisane djece u vrtiće. Upravo stoga, uz proširenje postojećih objekata najavljivana je i izgradnja novog objekta dječjega vrtića na Olajnici.

Vukovar je drugu godinu za redom proglašeni najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika. Dokaz je to predanoga rada u svim navedenim područjima, a mi doznajemo što to priznanje znači u praksi za gradsku upravu, ali i same mještane našega grada.

U djelokrugu ovog gradskog upravnog odjela nalazi se i sport. Dodijeljene su brojne nagrade sportašima, a prošle godine Vukovar je proglašen prvim gradom u Republici Hrvatskoj po izdvajanjima za sport po glavi stanovnika. Doznali smo kakvi su planovi kada govorimo o daljnjem razvoju sporta u našem gradu.

Gradski sat je uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 20. veljače 2024.