Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 3. listopada 2023.

Ovoga tjedna u Gradskom satu Hrvatskog radija Vukovar ugostili smo Dražena Čuliga, pročelnika upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo u Gradu Vukovaru.

Razgovarali smo o brojnim komunalnim projektima kao i o sanaciji i/ili izgradnji brojnih cesta i parkirališta u gradu na Dunavu. Već se radi „punom parom”, a u tijeku su radovi u Osječkoj ulici, na izgradnji spojne ceste između gradskih četvrti Budžaka i Lužac, izgradnja novoga parkirališta kod višestambenih blokova zgrada u Ulici Domovinskog rata privodi se kraju, kao i izgradnja novog spusta ka Dunav u Sotinu. U tijeku je i izgradnja pristupne ceste za Arheološki park Vučedol, kao i izgradnja nove šetnice uz Vuku u Adici.

Grad Vukovar intenzivno radi i na osmišljavanju i izgradnji sportske infrastrukture, trenutno su u realizaciji projekti izgradnje BMX parka, pump tracka, biciklističkih staza te adrenalinskog parka u Adici.

Razgovarali smo i o prošlotjednom rušenja platana na Priljevu, događaju koji je izazvao podijeljena mišljenja Vukovaraca, ali i o sadnji novih sadnica, te akcijama pošumljavanja svih dijelova Vukovara.

Zanimalo nas je i što je s planiranom izgradnjom novih kružnih tokova na križanjima ulica Priljevo i Matice hrvatske, kao i na križanju ulica Dvanaest redarstvenika i Blage Zadre, te "pitanjem svih pitanja" što je s izgradnjom vukovarske obilaznice. Pričali smo i o energetskoj obnovi zgrada u središtu grada, planovima za sufinanciranje energetske obnove kuća i zgrada te postavljanju novih podzemnih kanti za biootpad.

Doznali smo i o uštedama koje su ostvarene zahvaljujući postavljanju solarnih elektrana na krovovima brojnih objekata javne namjene, kao i o skorašnjem nastojanju istraživanja geotermalnih izvora u Vukovaru zahvaljujući kojima bi grad mogao imati besplatno grijanje.

Gradski sat uređuje i vodi Robert Rac.

Pročitano 310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 3. listopada 2023.