Osijek poharalo nevrijeme i izazvalo milijunsku štetu

Apokaliptično u Osijeku Apokaliptično u Osijeku Foto: jutarnji.hr

Snažno grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakom kišom i olujnim vjetrom, zahvatilo je u ponedjeljak oko 17 sati osječko područje. 

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi izvijestili su kako imaju dojave da na više lokacija u gradu ima oštećenih automobila zbog pada granja i drveća, te oštećenih kuća i krovova, ali da se detaljnije izvješće tek očekuje.

Dvije osobe su lakše ozlijeđene – jedna u prometnoj nesreći, a druga od pada stabla javljaju iz osječkog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Radio Osijek je javio kako je osobito teško stanje u krugu Kliničko bolničkog centra Osijek. Vjetar je odnio krovove na zgradi Ginekologije i Pedijatrije. Pacijenti su iz soba niz čije zidove se slijevala voda odmah prebačeni u suhe dijelove - rekao je zamjenika ravnatelja Vlatko Kopić. - Šteta je milijunska. Činimo sve da sklonimo i zaštitimo skupu medicinsku opremu. Polupani su mnogi prozori. Pravo je čudo da nije bilo ozlijeđenih, jer vjetar je po bolničkom krugu nosio bakrene limove i čupao stabla - kaže Kopić.

Tijekom nevremena u dijelovima grada nestalo je struje, a tramvajski je promet stao zbog grana na pruzi. U Zimskoj luci vjetar je oštetio flosove, nekoliko čamaca je odvezano, s terasa na Promenadi letjele su žardinjere i suncobrani. Brojni podrumi su poplavljeni.

U osječkom naselju Sjenjak vjetar je iščupao stablo, koje je padom na parkiralište oštetilo nekoliko osobnih automobila.

U osječko-baranjskoj policiji ističu da su sve raspoložive ekipe na terenu i pomažu vatrogascima i djelatnicima ostalih javnih službi u otklanjanju posljedica olujnog nevremena.

Pročitano 1366 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase