Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Mirni prosvjed hrvatskih navijača

Hrvatski navijači Hrvatski navijači Foto: V. Vuleta

Na Trgu Republike Hrvatske okupilo se pedesetak hrvatskih navijača, rodbine i prijatelja Maria Čorka i Roberta Knezovića. 

Naime, nakon nemilih scena koje su se dogodile na utakmici Eura 2016. u Francuskoj između Hrvatske i Češke, Vukovarci Mario Čorak i Robert Knezović okarakterizirani su u pojedinim medijima kao huligani koji su sudjelovali u divljaštvu, tuči i bacanju baklji na teren stadiona u St. Etienneu. Potaknuti nepravdom koja se ovih dana događa, a uzrokovana je objavom lažnih i neprovjerenih informacija, građani su se okupili u znak potpore našim prozvanim sugrađanima.

 

Građanima se priključio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

- Okupili smo se da damo potporu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, svim hrvatskim navijačima, a pogotovo našim Vukovarcima koji su se na vrlo čudan način našli na popisu osoba koje su na tribinama uradile zločin prema narodu i reprezentaciji što nije istina. Ovdje smo da damo potporu njima i njihovim obiteljima. Huliganima nije mjesto na stadionima nego u zatvoru ali nije u redu ne provjerenim, populističkim pričama optužiti ljude za nešto što nisu učinili. Krajnje je neprimjereno Vukovar i Vukovarce dovoditi u kontekst ovih nereda. Da je u huliganizmu sudjelovao netko iz Vukovara mi bi smo se prvi izjasnili. Očekujem da će izgrednici odgovarati za sramotan čin koji su učinili ali isto tako da će nevini proći bez kazne i da ćemo ovime sprati ljagu koja je nanesena našim sugrađanima – rekao je Penava.

- Ljut sam na medije koji su objavili neprovjerenu informaciju i tražim da se dokaže istina. Moj sin je hrvatski navijač koji voli Hrvatsku i grad Vukovar. Ugrožena nam je obitelj ovim montiranim procesom – rekao nam je Ivan Knezović otac Roberta Knezovića.

- Moj brat je nepravedno optužen i načinjena je nemjerljiva šteta njemu i cijeloj našoj obitelji. Osuđujem i huligane ali i osobe koje se skrivaju iza raznih nadimaka na određenim portalima i forumima, a blate prave navijače kao što su moj brat i Robert – rekao je Miroslav Čorak brat Maria Čorka.

Pročitano 6472 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI