Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Položeni vijenci za poginule i nestale hrvatske branitelje

Odana počast braniteljima Odana počast braniteljima Foto: V.Vuleta

U sklopu obilježavanja 25 godišnjice osnutka 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade i Specijalne jedinice policije Policijske uprave Vinkovci „Krpelj“, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata pripadnici spomenutih postrojbi odali su počast poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima.

Odajemo počast, priznanje i zahvalnost pripadnicima 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade i Specijalne jedinice policije Policijske uprave Vinkovci, svim poginulim i ubijenim braniteljima ali i zahvalnost preživjelima – rekao je tehnički ministar branitelja Tomo Medved.

Komentirajući dnevno političku situaciju Medved ističe kako su branitelji svjesni trenutnog stanja i kako moraju biti snažni, odlučni, ozbiljni i odgovorni, a da su kroz puno teža stanja prošli za vrijeme Domovinskog rata.

Stevo Culej izaslanik Hrvatskog sabora i ratni dozapovjednik postrojbe „Krpelj“: - naša jedinica je prošla ratišta od Vukovara do Dubrovnika. U tim akcijama poginulo je 22 pripadnika, a ranjene nismo nikada ni prebrojali. Ratni put postrojbe počinje u Borovu Selu te se nastavlja u Jankovcima, Bogdanovcima, Medačkom depu, Dubrovniku, Oluji itd., rekao je Culej.

 - Vrijednosti na kojima počiva naša domovina treba putem ovakvih obljetnica i drugih doganja iz dana u dan ponavljati pogotovo u današnje vrijeme kada stvari ne stoje dobro u državi, a i nakon nemilih događanja na utakmicama gdje se manifestira sve ono za što se branitelji nisu borili – rekao je Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Ova postrojba je osnovana 15. lipnja 1991. godine. U početku je brojala 165, a kasnije je bilo 306 pripadnika. U bitkama za grad Vukovar poginulo je 87 pripadnika za grad Vukovar. Prvi zapovjednika je bio Stipan Radaš, a nakon njega Ivica Arbanas koji je do dolaska Mile Dedakovića i Branka Borkovića bio glavni zapovjednik obrane Vukovara - rekao je Pero Perić predsjednik udruge 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade.

Počast obilježavanja godišnjice osnutka 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović i supokroviteljstvom Vukovarsko - srijemske županije i Grada Vukovara.

Podno spomen obilježja na memorijalnom groblju polaganjem vijenaca počast poginulim pripadnicima te dvije proslavljene postrojbe odali su: u ime predsjednice Republike Hrvatske savjetnik za branitelje Ante Deur i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u ime predsjednika Hrvatskog sabora izaslanik Stevo Culej te tehnički ministar branitelja Tomo Medved. Osim njih počast su odali i predstavnici ratnih jedinica Specijalne policije, grada Vukovara i Vukovarsko -  srijemske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Pročitano 1522 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI