Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru 50 osoba zaposleno u javnim radovima

Gradonačelnik nezaposlenima uručio Ugovore Gradonačelnik nezaposlenima uručio Ugovore Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi mjeru Radom za zajednicu i sebe u okviru koje je u javnim radovima zaposleno 50 osoba kojima su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček te pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović uručili potpisane Ugovore.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jer će, po prvi puta, javni radovi trajati šest mjeseci, a ne dva ili tri kao do sada. - Mislim da je to značajno povećanje trajanja radova, a posebno je važno što uključuje i ljetne mjesece čime sprječavamo značajniji odljev stanovnika iz grada koji su bili primorani tijekom ljetna odlaziti u sezonu jer posao nisu mogli naći u svome gradu, rekao je gradonačelnik Penava.

Zaposlenici će kod poslodavca obavljati radove u programu uređenja, revitalizacije i privođenja namjeni javnih površina na području grada.

S obzirom da će 50 osoba šest mjeseci raditi na uređenju grada, gradonačelnik se nada kako će grad biti puno uređeniji i ljepši. - Na ovaj način želimo doprinijeti ljepšem izgledu grada, pomoći nezaposlenima, ali i smanjiti troškove održavanja grada jer su te poslove do sada obavljale tvrtke po značajno većim cijenama, rekao je gradonačelnik.

Nezaposleni su zahvalili gradonačelniku na poslu. -Bez posla sam 15 godina pa mi ovaj posao financijski znači jako puno. Radit ću šest mjeseci na košnji trave, rekao je Milan Macavara. Zahvalan je i Savo Korpoš kojemu je ovo prigoda da poveća radni staž kako bi mogao u mirovinu.

Radovi su započeli 16. svibnja i trajat će do 15. studenog. Također, na poslovima pomoći starijim osobama nedavno je uposleno 26 osoba.

Pročitano 1093 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić