Ispiši ovu stranicu

U tijeku je 9. Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući

U tijeku je 9. Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući Foto: Valerija Lozančić

U Hotelu Lav u Vukovaru u tijeku je 9. Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući pod nazivom "Zdravstvena njega u kući kroz istraživanje, edukaciju i praksu.

Na simpoziju izlažu medicinske sestre i tehničari iz zdravstvene njege u kući iz cijele Hrvatske. -Želja nam je da ovogodišnjim simpozijem kroz prikaze i izlaganja medicinskih sestara na promišljen i metodički način ukažemo na rezultate koje smo postigli u smislu profesionalnog napretka, edukacije i istraživanja s ciljem podizanja kvalitete i stručnosti u svakodnevnom radu. Sestrinska profesija zasniva se na teorijskoj strukturi znanosti ili znanja te discipline i s njom povezane prakse i vještina. Edukacija i radovi medicinskih sestara bazirani upravo na teorijama ključni su za budućnost sestrinstva kao discipline i profesije. Koracima, kroz informiranost, razmjenu iskustava, dobrih i loših, kroz izlaganja i predavanja zajedno ćemo tražiti odgovore, rekla je zamjenica predsjednice Udruge medicinskih sestara zdravstvene njege u kući Ane Švarc.

Naglasila je kako u Hrvatskoj nedostaje oko 12.000 medicinskih sestara.

Domaćin simpozija je Ustanova za zdravstvenu njegu Mira Fernbach iz Nuštra koja na području Vukovarsko-srijemske županije već 20 godina provodi zdravstvenu njegu u kući, a simpozij je organizirala Hrvatska komora medicinskih sestara pod pokroviteljstvom predsjednice RH , Ministarstva zdravlja, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Pročitano 1263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić