Ispiši ovu stranicu

HRV i Komunalac dobili priznanja za dugogodišnje poslovanje

Dobitnici plaketa i priznanja Dobitnici plaketa i priznanja Foto: Valerija Lozančić

Najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije te onima koje slave 20, 40 i 60 godina poslovanja danas su na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća uručena priznanja.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka SAME DEUTZ-FAHR Žetelice d.o.o. koja je 2014. imala 320 zaposlenih te ostvarila ukupan prihod od 416 milijuna kuna i dobit od 13 milijuna kuna. Tvrtka je osnovana 2006. godine u Županji i bavi se proizvodnjom strojeva za poljoprivredu i šumarstvo, točnije kombajna. Direktor tvrtke Damir Kobaš istaknuo je kako tajna uspjeha ležu u radu iI ulaganjima u razvoj.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketu je dobila tvrtka Bovis d.o.o. iz Ivankova, a tvrtka Zuki d.o.o. iz Vinkovaca nagrađena je u kategoriji malih trgovačkih društava.

Priznanja su uručena i tvrtkama koje slave 20, 40 i 60 godina poslovanja. Priznanje za 60 godina poslovanja dobila je tvrtka Komunalac d.o.o. Vukovar, a među ostalim, Hrvatski radio Vukovar dobio je priznanje za dvadeset godina poslovanja.

Nagrađenima su čestitali Josip Zaher, zamjenik predsjednika HGK, dožupan Željko Cirba i  predsjednica Gospodarskog vijeća iI HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković. - Čestitke se u ovim dijelovima Hrvatske zaslužuju posebno, poznavajući uvjete i okolnosti u kojima radite teško se oteti dojmu da radite puno više uz puno manje mogućnosti u odnosu na gospodarstvenike u drugim dijelovima Hrvatske, naglasio je Zaher. -Unatoč teškoj krizi imamo dobre i kvalitetne gospodarstvenike. "Skidam kapu" onima koji su održali svoje gospodarstvo i zadržali djelatnike, a posebice onima koji zapošljavaju nove ljude. Uz dobre planove, programe i projekte može se puno napraviti, rekao je dožupan Cirba te dodao kako se radi na Županijskoj razvojnoj strategiji koja će pomoći gospodarstvenicima, ali i svima ostalima pri povlačenju sredstava iz EU.

Gospodarsko vijeće ŽK Vukovar dobitnike priznanja izabralo je kao najuspješnije među tvrtkama nominiranim na temelju mnogobrojnih kriterija za dodjelu Zlatne kune.

Pročitano 1229 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić