Prema najnovijim podacima iz MUP-a, u Hrvatsku je dosad ušlo 5730 izbjeglica

Izbjeglice snimljene jutros u Tovarniku Izbjeglice snimljene jutros u Tovarniku Foto: dnevnik.hr

U protekla 24 sata na području Tovarnika, na granici između Hrvatske i Srbije ušlo je oko pet tisuća migranata, od kojih je u velikom valu čak tri tisuće iz Srbije u Hrvatsku ušlo noćas oko 3 sata, potvrdio je danas Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. 

- Migranti pristižu kontinuirano u skupinama. Noćas oko 3 sata pristigla je skupina od oko 3000 osoba - rekao je Džigumović.

Dodao je da su migranti koji su noćas pristigli, nakon što su registrirani i popisani, pod pratnjom policije usmjereni na željeznički kolodovor u Tovarniku gdje čekaju kompoziciju vlaka Hrvatskih željeznica koja će ih odvesti prema Zagrebu.

Ministar obrane RH Ante Kotromanović donio je jučer Odluku o pružanju potpore državnim tijelima Republike Hrvatske u provedbi aktivnosti oko dolaska migranata u RH.

Temeljem navedene Odluke, Oružane snage RH će osigurati i postaviti pet šatora "ALASKA" s opremom za potrebe rada Stožera za koordinaciju aktivnosti, povodom dolaska migranata u RH na lokaciji pokraj Lovačke kuće Kunjevci kod Vinkovaca u Vukovarskoj-srijemskoj županiji, te 120 kreveta za potrebe smještaja migranata na lokaciji Čepin u Osječko-baranjskoj županiji.

U prihvatni izbjeglički centar u Čepinu kod Osijeka, jutros do 5 sati primljeno je 196 migranata i izbjeglica, koji su jučer stigli u Hrvatsku, izvijestili su u osječkom uredu Državne za zaštitu i spašavanje i osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Pročitano 1173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase