Ispiši ovu stranicu

Besplatni udžbenici za 2.043 vukovarskih osnovnoškolaca

Za udžbenike utrošeno više od 1.300.000 kuna Za udžbenike utrošeno više od 1.300.000 kuna Foto: Valerija Lozančić

Svi osnovnoškolci koji žive na području grada Vukovara i ove će godine dobiti besplatne udžbenike.

U protekloj školskoj godini Grad Vukovar je za tu namjenu izdvojio 1.176.042 kune čime je za 2.081 učenika, odnosno sve učenike od 1.do 8. razreda kupljen 19.921. udžbenik. Ove je godine Grad nabavio razliku potrebnih udžbenika za što je izdvojio dodatnih 145.751 kunu. Gradonačelnik Ivan Penava tim je povodom na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici istaknuo kako će učenici udžbenike dobiti prvoga dana nove školske godine.

- Ovo je jedinstven model u Hrvatskoj jer ovom socijalnom mjerom želimo pomoći svojim građanima pri školovanju djece, ali i učenike potaknuti da vode brigu o udžbenicima koje nakon korištenja vraćaju školama kako bi ih i sljedeće generacije mogle koristiti, rekao je gradonačelnik.

Grad Vukovar iz svog proračuna za prehranu u školi za 175 djece iz socijalno ugroženih obitelji izdvaja 170.000 kuna, za besplatni gradski prijevoz učenika izdvaja 1.100.000 kuna, a također sufinancira s 3,2 milijuna kuna gradski i međugradski prijevoz za sve učenike i studente.

- Također sufinanciramo i boravak djece u vrtićima te stipendiramo studente čime uistinu pokazujemo da su nam naši najmlađi sugrađani na prvom mjestu i vjerujemo da će i nakon završenog školovanja ostati u gradu i doprinijeti njegovom daljnjem razvoju, dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

U Gradu Vukovaru trenutno ima 2043 osnovnoškolaca.

Pročitano 1401 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić