Ispiši ovu stranicu

Počinje sanacija zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti

Potpisivanje ugovora o sanaciji Potpisivanje ugovora o sanaciji Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Vodotoranj d.o.o. Damir Bosanac potpisali su Ugovor o izvođenju radova na sanaciji zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti broj 84.

Ugovor je vrijedan 1.045.729 kn, a rok dovršetka radova je 90 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

-Obnova zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti ima i povijesnu važnost za grad Vukovar jer je upravo iz te zgrade 1991. godine zapovijedao i djelovao general Blago Zadro, a ujedno je i prvi korak Grada Vukovara u uspostavljanju mjesnih odbora u okviru kojih će građani samostalno odlučivali o životu u svojim zajednicama. To smo obećali našim građanima i to ispunjavamo, istaknuo je gradonačelnik.

Nakon obnove, u zgradi će osim prostorija mjesnog odbora biti otvoren i poštanski ured, suvenirnica te dvorana za različite potrebe. -Obnovom ove zgrade i izgradnjom trga kojeg planiramo iduće godine, građanima ovog dijela grada zasigurno ćemo podići kvalitetu života, dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

-Grad Vukovar ima devet mjesnih odbora, a do kraja iduće godine planiraju se obnoviti te provesti izbori za Vijeća mjesnih odbora kako bi građani grada Vukovara neposrednom demokracijom mogli odlučivati o pitanjima bitnim za grad Vukovar i njih same, pojašnjava Sanja Tokić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove.

Pročitano 1531 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić