Ispiši ovu stranicu

Pripreme za pomoć izbjeglicama

Crveni križ Crveni križ Foto: HRV

Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije održalo je jučer redoviti sastanak na kojem je najvažnija tema bila dogovor oko priprema za moguće djelovanje u situaciji dolaska većeg broja izbjeglica iz ratom zahvaćenih zemalja Bliskog istoka i Afrike.

Sastanku su nazočili i predstavnici Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Vukovar te županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje. Razmjenjene su informacije o logističkim kapacitetima, stanju tehničko-materijalne opremljenosti te spremnosti i educiranosti profesionalaca i volontera za djelovanje u kriznim situacijama.

Predsjednik županijskog DCK Mato Karalić zaključno je rekao: -Hrvatski Crveni križ je ponosan na snagu svog organizacijskog ustroja i brojnost volontera koji su se dokazali odgovarajući na izazove svih mogućih kriznih situacija, od Domovinskog rata pa do prošlogodišnje poplave. Sigurni smo da bismo i u slučaju dolaska velikog broja migranata, u suradnji sa svim nadležnim institucijama, uspješno odgovorili na sve njihove potrebe.

Pročitano 1384 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić