Zahvala hrvatskim braniteljima

Brojna izaslanstva položila vijence Brojna izaslanstva položila vijence Snimak: Marija Molnar

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19.obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru vijence su položila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, PU vukovarsko-srijemske i Hrvatske vojske, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara  te županijske koordinacije i vukovarske podružnice HSP-a dr.Ante Starčević. 

Predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar istaknuo je da današnji dan predstavlja jedan od najvažnijih u hrvatskoj povijesti.  U izaslanstvu Grada bili su gradski vijećnici iz HDZ-a i HSP-a dr.Ante Starčević, ali ne i iz ostalih stranaka koje participiraju u lokalnoj vlasti.

Igor Gavrić naglasio je da se na današnji dan prvenstven o prisjećamo onih koje smo izgubili u Domovinskom ratu. Pozvao je i građane na veliki koncert koji grad Vukovar organizira povodom današnjeg praznika u središtu grada.  

Ivan Kovačić, predsjednik Hrvatske udruge vukovarskih branitelja Domovinskog rata i dopredsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije  naglasio je kako i 19 godina nakon Oluje kruže razne izmišljotine o toj akciji. No, ističe i kako se hrvatske branitelja danas nešto više cijeni nego ranije.  

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić istaknuo je i veliki značaj kojega je Slavonija imala u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Hrvatsku danas ocjenjuje kao zemlju s nizom neriješenih pitanja, posebice u Vukovaru.

Nakon polaganja vijenaca, molitvu na groblju predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

U večernjim je satima povodom ovog velikog praznika na središnjem gradskom trgu zakazan je koncert tamburaških sastava Slavonska ravnica i Đeram te Branka Ćulića koji počinje u 20 sati.

Pročitano 1980 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase