HCK: Kreće isplata drugog dijela novčane pomoći stradalima u poplavi

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa (HCK) donio je odluku da se drugi dio pomoći od po 4000 kuna stanovnicima poplavljenih područja isplati onima koji su 16. svibnja imali prijavljeno prebivalište i boravište na tom području, ako se njihov stambeni objekt nalazi na popisu za obnovu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u jednoj od četiri kategorije oštećenja, javlja HINA.

HCK je zatražio od Ministarstva popis oštećenih kuća i čim ga dobije počet će s isplatom drugog dijela novčane pomoći, u ukupnom iznosu od 28 milijuna kuna. Pomoć će se također isplaćivati putem poštanskih ureda te će, kao i prvi put, biti isplaćena i novorođenoj djeci.

Izvršni direktor Robert Markt rekao je kako će pomoć dobiti stanovnici u Vukovarsko-srijemskoj županiji jer su pretrpjeli najveće štete, a HCK će novac isplaćivati na temelju odluka povjerenstava za procjenu štete, dinamikom kojom se kuće budu kategorizirale i uvrštavale na popis Ministarstva graditeljstva. Prve isplate stradalima počet će sutra, a očekuje da će sve biti isplaćeno stanovnicima Gunje, Račinovca i drugih mjesta u roku od mjesec dana.

Pročitano 1575 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase