Mladi raspravljali o multikulturalnosti

U projektu sudjelovali mladi iz Vukovara i Belog Manastira U projektu sudjelovali mladi iz Vukovara i Belog Manastira Snimak: EDVU

U Europskom domu Vukovar održan je okrugli stol na temu Mladi i multikulturalnost na područjima od posebne državne skrbi.

Prema riječima Slađane Trbulin, asistentice na projektu Multikulturalni raj – upoznajte naš kraj kojega zajednički provode Europski dom Vukovar i Projekt građanske demokratske inicijative iz Belog Manastira, ovo je završna aktivnost projekta kojemu je cilj povećati razinu znanja i vještina o pravima nacionalnih manjina i demokratskoga građanstva među mladima, povećati razinu svijesti o sličnostima i različitostima među narodnostima te prednostima mirnoga suživota na području od posebne državne skrbi.

U okviru projekta provedeno je   nekoliko aktivnosti, od studijskih putovanja za mlade u Zagreb, Beograd i Budimpeštu preko predavanja o povijesti različitih narodnosti do treninga o pravima nacionalnih manjina. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH. 

Pročitano 1549 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase