Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Penava i Sabo u drugi izborni krug

  • Nedjelja, Lip 15 2014
  • Piše: 
U iščekivanju izbornih rezultata U iščekivanju izbornih rezultata Foto: A.Lovrić

Građani Vukovara birat će svog gradonačelnika u drugom izbornom krugu 29. lipnja između Ivana Penave (HDZ) i nezavisnog Željka Saboa kojeg podržava SDP,  jer niti jedan nije na danas provedenim prijevremenim izborima dobio više od pedeset posto glasova. Koalicija stranaka okupljena oko HDZ-a na čelu s Ivanom Penavom osvojila je 47,43 posto glasova, a nezavisni Željko Sabo 36,42 posto glasova birača.

 

„Ostvarili smo veliku pobjedu iako je malo falilo da ostvarimo pobjedu i u prvom krugu. Osjetilo se ponovno veliko zajedništvo Vukovaraca kojima je dosta da budu grad slučaj i talac jednoga čovjeka koji je neprestano u aferama, optužnicama i suđenjima. Vukovarci žele bolje sutra za sebe i svoju obitelj, rekao je Penava nakon objave rezultata.

Sabo nije bio pretjerano razočaran činjenicom da je osvojio 1500 glasova manje od Penave.  „Ovo je bio projekt rušenja Željka Saboa koji je za malo uspio. Idemo u drugi izborni krug gdje imamo podjednake šanse. Narednih dana putem javnosti demantirati ću sve prljave izjave koje su se čule u kampanji protiv mene. Imali smo sa jedne strane disciplinirane glasače, a sa druge strane komociju koja je računala na pobjedu u prvom krugu, izjavio je Sabo.

Koalicijska lista HDZ, HSP AS, HSS, HČSP, DC i BUZ, nositelja liste Ivana Penave osvojila je  44,61 posto odnosno10 mandata u Gradskom vijeću Vukovara. Koalicijska lista SDP, HNS-a i Stranke umirovljenika nositelja Gorana Bošnjaka je osvojila 3080 glasova odnosno 5 mandata, a koalicijska lista SDSS, SNS i NSS nositelja Vojislava Stanimirovića je osvojila 2793 glasa odnosno 5 mandata, a po prvi put u Gradsko vijeće je ušla i koalicija stranaka okupljenih oko HDSSB-a nositeljice liste Slavice Jelinić je osvojila 735 glasova odnosno 1 mandat.

Pročitano 1597 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase