Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Teško stanje u općinama Gunja i Drenovci

  • Petak, Svi 16 2014
  • Piše: 
Velike crpke prebacuju vodu Velike crpke prebacuju vodu Foto: S. Bogutovac

Ugroženo 50-ak kuća

Na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla je dva dana prema prvim procjenama palo oko 150 litara kiše po četvornom metru zbog čega je došlo do zasićenja kanalske mreže te izlijevanje oborinskih voda. Najteže stanje je bilo u općinama Vrbanja, Drenovci, Gunja i Štitar na području Cvelferije. Stožeri za zaštitu i spašavanja donijeli su konkretne odluke o potrebnim mjerama za zaštitu obiteljskih kuća te rasterećivanja kanalske mreže unutar i van naselja.

U općinama Gunja i Drenovci pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Vinkovci prevoze ljude do kuća i opskrbljuju ih potrebnim namirnicama. Posebno je kritično u Ulici hrastova u Gunji te u Novoj ulici u Rajevom Selu koja se naslanja na Gunju. Problem ustvari stvaraju vode koje su se izlile iz susjednih kanala Konjuša i Kraplja. Voda se preko nasipa ispumpava u Savu sa ciljem smanjenja visine vode u naseljima. U pomoć su pumpama priskočili vukovarski i vinkovački vatrogasci te djelatnici Vodoprivrede iz Osijeka, napunjeno je oko 5.000 vreća s pijeskom, a u provođenju zaštitnih mjera na području cvelferskih općina sudjeluju Vatrogasne postrojbe, Udruge građana, timovi Civilne zaštite opće namjene i stanovnici navedenih općina.  

Tijekom noći zbog prestanka oborina te poduzetih mjera stanje se normaliziralo u općini Štitar i Vrbanja, no još uvijek je teško stanje u naselju Drenovci i Gunji. Operativne snage poduzimaju sve moguće mjere kako bi situaciju održali pod kontrolom, no kiša i dalje pada, a situaciju dodatno otežava i znatan porast vodostaja rijeke Save.

Pročitano 2669 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase