Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59

Počelo 47. šokačko sijelo

  • Subota, Velj 22 2014
  • Piše: 
Ilustracija Ilustracija arhiva

Malim šokačkim sijelom na kojem je u županjskoj dvorani "Mladost" folklorno umijeće pokazalo 650 najmlađih članova iz ukupno 11 folklornih društava iz Županje i županjskog kraja te Vukovara, započelo je 47. šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini.

U sklopu te manifestacije, koja do 4. ožujka pod geslom "Pružila se Županja kraj Save" održava u organizaciji Grada Županje i gradske Turističke zajednice, ove će se godine održati dvadesetak folklornih, kulturnih i zabavnih priredbi. Građanima Županje i gostima Sijelo će pokladnim jahanjem sutra najaviti i članovi brojnih konjogojskih udruga s područja Slavonije, koji će projahati ulicama toga grada. Među brojnim događanjima je i prigodna izložba u povodu 20. obljetnice osnutka županjske Konjogojske udruge "Stari graničar", Sijelo pučkih pisaca, Sajam Zlatne niti te Pokladna povorka. Tijekom trajanja manifestacije održat će se i tri večeri folklora, predstavljena knjiga Bore Maričića "Kolonija, Šećerana", izložba članova županjske likovne udruge "Luž 08", Malo literarno sijelo, glazbena radionica tradicijskih glazbala, a održat će se i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji "Šokački cvit 2014.".

Svečanost otvorenja 47. šokačkog sijela održat će se u petak, 28. veljače. Manifestacija tradicionalno završava Seljačkom zabavom u utorak koji prethodi katoličkom spomendanu Pepelnice ili Čiste srijede kojom započinje vrijeme korizme, a ove godine to je 4. ožujka. - prenosi HINA

Pročitano 1930 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase