Djelatnici Vukovara 2 idu u štrajk zbog neisplate jedne plaće

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Jovica Živanović, predstavnik Slavonsko-baranjskog sindikata koji zastupa interese zaposlenih u Dječjem vrtiću Vukovar 2, na jučerašnjoj konferenciji za novinare ukazao je na čitav niz problema koji potresaju ovu gradsku ustanovu  posljednjih mjeseci.  

Više od trideset zaposlenih, među kojima 18 odgajatelja nije primilo plaću za prošli mjesec iako je kolektivnim ugovorom predviđeno da ona bude isplaćena do 15-tog u mjesecu.   Ukoliko djelatnici u idućih nekoliko dana ne prime plaću, sindikat će organizirati štrajk, a potom i prosvjed pred zgradom vukovarske gradske uprave, najavio je Živanović.

 

Sindikalisti su uputili i zahtjev za smjenom Upravnoga vijeća vrtića u kojemu, protivno statutu ustanove,  nema ni predstavnika vrtića, a ni roditelja te poništenje odluke o smjeni ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 2 Slavke Lončar. Živanović  je posebno istaknuo  da Grad Vukovar kao osnivač nije vrtiću uplatio 436 tisuća kuna utvrđenih rebalansom gradskog proračuna.

Komentirajući ove izjave sindikalista,   gradonačelnik Vukovara Željko Sabo istaknuo je  da je grad kao osnivač ove ustanove uvijek zainteresiran za razgovore i dogovore.  Tvrdi da je ravnateljica Lončar pokazala nezainteresiranost da uskladi rashodovnu i prihodovnu stranu u ovoj ustanovi, a što je i dovelo do financijskih poteškoća u radu, između ostalog i do nedostatka sredstava za isplatu plaća.

Na Živanovićeve prozivke da grad nije isplatio 436 tisuća kuna Vrtiću 2, iako je o tome odlučilo Gradsko vijeće Vukovara,  Sabo pojašnjava da je toliko sredstava planirano rebalansom, ali da iz vrtića nisu poslali specifikaciju zatraženih sredstava iz gradskoga proračuna.  Naglašava i da neće odbiti još jedan razgovor s predstavnicima spomenutog sindikata, a koji u ovom vrtiću djeluje od prošle godine.

Pročitano 1558 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase