Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru osnovana nova koordinacija braniteljskih udruga

Kome će se priključiti braniteljske udruge, staroj ili novoj koordinaciji? Kome će se priključiti braniteljske udruge, staroj ili novoj koordinaciji? Milan paun

Na konferenciji za novinare održanoj u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru Franjo Šoljić obavijestio je javnost kako je osnovana i u Državnoj upravi registrirana Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara, da za sada okuplja šest udruga, a Šoljić je predsjednik.

Očekuje i da će se koordinaciji priključiti sve braniteljske i stradalničke udruge kojih u Vukovaru ima više od 20 te da će nakon toga biti održana izborna skupština. To znači da dosadašnja koordinacija, koja djeluje godinama, nije pravni subjekt.

Igor Gavrić na istoj je konferenciji izjavio da se ne radi o raskolu među braniteljskim udrugama jer se sve udruge mogu uključiti u rad koordinacije.

Zdravko Komšić, predsjednik ranije koordinacije, izjavio je kako se smatra jedinim predsjednikom Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara koja okuplja 14 udruga te da je novoosnovana koordinacija zapravo registrirana kao još jedna udruga i da se radi o nastavku razjedinjavanja i raskola među braniteljskim udrugama. 

Pročitano 1944 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun