Ispiši ovu stranicu

Počelo prikupljanje potpisa za referendum

U dva tjedna treba prikupiti gotovo pola milijuna potpisa U dva tjedna treba prikupiti gotovo pola milijuna potpisa Milan Paun

Oko 6.000 volontera Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara počelo je na 2.000 mjesta diljem Hrvatske prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma radi izmjene Ustava Republike Hrvatske kojom bi se udjel pripadnika nacionalnih manjina u lokalnim jedinicama podigao s 30 na 50 posto radi prava na ostvarivanje dvojezičnosti, rekla je na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru predstavnica stožera Snježana Patko.

Vlado Iljkić, član stožera, izjavio je da referendum nije usmjeren protiv srpske etničke zajednice, nego da mu je cilj zaštititi ratne stradalnike, a gradovi i općine i dalje će moći, sukladno međudržavnim sporazumima, uvoditi dvojezičnost i pri nižem postotku pripadnika manjina.

 

Predsjednik stožera Tomislav Josić izjavio je kako će Dan sjećanja na žrtvu Vukovara proteći dostojanstveno i s poštivanjme žrtve, a simpatizere stožera pozvao da ne ulaze u krug vukovarske bolnice gdje će se nalaziti predstavnici Vlade te da ponesu lampion ili cvijeće i tako pokažu poštovanje prema žrtvama i da su za vukvarsku Hrvatsku.

Članovi stožera potom su se u središtu Vukovara potpisali na listu za referendum. Prikupljanje potpisa traje do 1. prosinca.

Pročitano 1427 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun