Ispiši ovu stranicu

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar kreće po dvanaesti put

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar kreće po dvanaesti put Foto: Udruga "Hercegovina bike"

U spomen na 12 ubijenih hrvatskih redarstvenika 2.svibnja 1991. godine, ali i na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, u nedjelju, 28. travnja, iz Mostara u BiH kreće 12. po redu Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar.

Ove godine karavana će okupiti 27 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, među kojima su i četiri žene, koji će se zaputiti na put dug 500 km. Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, sastojat će se od četiri etape, a zaustavljat će se u gradovima domaćinima - Kiseljaku, Žepču, Orašju i Županji.
Sudionici biciklističke karavane u Vukovar stižu 2. svibnja te će u Borovu selu nazočiti komemoraciji za 12 poginulih redarstvenika.

Organizatori karavane su članovi Udruge "Hercegovina bike", a njen predsjednik Toni Zorić rekao je kako je sve spremno za polazak biciklista prema Gradu Heroju te da će prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara, ali i svih onih kroz koje karavana prolazi biti još jednom povezano neraskidivom vezom.

-Ekipa koja aktivno radi na organizaciji već je uhodana, svatko zna svoj dio posla i ostale su tek neke sitnice za završiti pred sam polazak. Ovo je 12-ti put kako putujemo za grad Vukovar i pravimo poveznicu mira i prijateljstva te smo ponosni što je ovaj događaj došao na ovako visoku razinu. Gradovi Vukovar, Županja i Mostar, kao i općine Kiseljak i Žepče, svake godine aktivno sudjeluju u organizaciji tako da podrška nije izostala ni ove godine. Ovim putem želim zahvaliti gradonačelnicima i načelnicima na aktivnom sudjelovanju u organizaciji i prijateljstvu kojeg dijelimo već dvanaest godina – rekao je Zorić dodajući kako ih od starta dijeli tek nekoliko dana i među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva vlada veliko uzbuđenje.
- Spremni smo da se i ove godine, po dvanaesti put, zaputimo na put od 500 km te mogu kazati kako smo sretni što i u ovoj godini možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi naša karavana prijateljstva - dodao je Zorić pojasnivši kako se Biciklistička karavana Mostar -Vukovar održava od 2011. godine na inicijativu Marija Marića iz Biciklističkog kluba "Mostar" kojemu su se pridružili i drugi sudionici koji su na taj način željeli odati počast žrtvi vukovarskih branitelja.

I zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac izrazio je zadovoljstvo i ponos što su i ove godine partneri u projektu Biciklističke karavane prijateljstva Mostar-Vukovar.
-Grad Vukovar spreman je još jednom dočekati svoje prijatelje iz grada Mostara i ponosni smo što i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja. S organizatorima smo u kontaktu, vjerujem kako je sve dogovoreno i spremni smo za doček naših prijatelja. Nadamo se da će ih putem pratiti lijepo vrijeme te im želimo vjetar u leđa – poručio je Sušac.

Pročitano 214 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić