Ispiši ovu stranicu

Četvrti nacionalni Tjedan zdravlja u vrtiću od 8. do 12. travnja

U okviru Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" danas je diljem Hrvatske počelo obilježavanje četvrtog nacionalnog Tjedna zdravlja u vrtiću kojemu je cilj djeci osvijestiti važnost brige o zdravlju, približiti im zdrave navike i poticati razvoj zdravstvene pismenosti kod najmlađih.

Predškolskoj djeci će, kroz zanimljive, a ujedno i edukativne sadržaje, poput zabavnih sadržaja i natjecanja, biti prezentirani zdravi stilovi života.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) Tjedan zdravlja u vrtiću obilježava svake godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja jer su, kako ističu, svjesni činjenice da se zdravstvene navike i briga o zdravlju uče od najranijeg djetinjstva.

Tjedan zdravlja u vrtiću održava se od 8. do 12.

Sadržaji su pripremljeni u suradnji s Finskom organizacijom srca.
HZJZ najavljuje i proslavljanje "Smart family u vrtiću!", finskog modela dobre prakse u području promicanja zdravih stilova života i prevencije prekomjerne tjelesne mase u djece i obitelji.
Sadržaji su organizirani kroz pet brošura - Aktivnosti za rad u skupini, Edukativni materijali, Materijali za obitelji, Materijali za rad s obiteljima i Materijali za procjenu.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je u sklopu Nacionalnog programa  "Živjeti zdravo", u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca (Sveta Nedjelja) i Dječjim vrtićem Drniš, pod stručnim vodstvom epidemiologinje Sanje Musić Milanović.

 

Pročitano 203 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić