Ispiši ovu stranicu

U Vukovar pristao prvi ovogodišnji kruzer

U Vukovar je pristao prvi ovogodišnji kruzer, a njegovim dolaskom otvorena je kruzing sezona za 2024. godinu.

Prvi od 393 najavljena putnička broda je brod tvrtke Viking kojim je u Vukovar pristiglo oko 170 putnika većinom iz SAD-a, Kanade i Australije. Na put su krenuli iz Budimpešte prema Bukureštu. Goste s kruzera dočekali su i pozdravili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić te direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.
- U Vukovar svake godine pristaje sve veći broj putničkih brodova, a samim time raste i broj turista što je iznimno važno. Naš grad ima izuzetan geografski položaj, a djelatnici gradske uprave u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, predano rade i iskorištavaju te blagodati na najbolji način. Vukovar je snažna kontinentalna destinacija, a izgradnjom nove infrastrukture i novim ulaganjima činimo sve da turistička priča bude još bolja i na korist našim sugrađanima. Siguran sam da je pred nama uspješna godinarekao je Penava.
Podsjetimo, Vukovar je u 2023. godini imao sjajne turističke rezultate, a kruzeri su pristizali do posljednjeg dana u godini.
- Iz godine u godinu bilježimo sjajne turističke rezultate, a s obzirom na brojne manifestacije koje organiziramo, sigurni smo da će se trend nastaviti. Vukovar je jedna od najprepoznatljivijih i najuspješnijih kontinentalnih destinacija pa smo 2022. godine upravo iz te kategorije dobili i priznanje - istaknula je Sekulić.

Pročitano 569 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI