Ispiši ovu stranicu

Grad Vinkovci za darivanje 49 beba izdvojio 18.600 eura

Grad Vinkovci darivao je 49 novorođenčadi s ukupno 18.600 eura, a s prigodnim poklonima bebama priključila se i ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.

Od ukupno 49 djece, njih 21 je prvorođeno, 17 je drugorođeno, a 11 trećerođeno.
Prvorođeno dijete ostvaruje pravo na 300 eura, drugorođeno 400 eura, dok trećerođeno i svako sljedeće dijete u obitelji ostvaruje pravo na 500 eura.

Gradonačelnik Ivan Bosančić prigodom darivanja beba naglasio je kako je to jedan od najljepših trenutaka u poslu gradonačelnika.
- Puno ulažemo u djecu i gledamo da novac iz proračuna u velikoj mjeri ide prema podizanju kvalitete i vrtićima, školama, odgojiteljima i asistentima. Želimo da vinkovačka obitelj, koju uvijek ističemo kao jedan početak svih naših projekata, raste i živi na kvalitetan način. Važno mi je što smo danas ovdje da im to kažemo i da oni sami vide da su sva naša projektiranja i promišljanja uvijek usmjerena prema širenju vinkovačkih obitelji – naglasio je Bosančić.

Uz novčanu naknadu Grada Vinkovaca, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci po četvrti je puta svim bebama rođenim u Vinkovcima darovala poklon dobrodošlice – jednogodišnje besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici, djetetovu prvu slikovnicu i letak o važnosti čitanja.
-Rođenje djeteta u obitelji pravo je bogatstvo, no dar je to i za zajednicu i društvo u cjelini. Dokazano je da samo 15 minuta glasnog čitanja djetetu svaki dan obogaćuje cjelokupan djetetov razvoj i nadam se da će s ovom akcijom sva djeca u Vinkovcima uključiti se u programe knjižnice, da će ovdje boraviti i odrastati, jer djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle – rekla je ravnateljica vinkovačke knjižnice Vedrana Lugić.

Majke su zahvalile na darovima rekavši kako će obvezno čitati priče svojim bebama.

Pročitano 140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić