Ispiši ovu stranicu

Na Vladi šesti paket mjera pomoći

Na posljednjoj sjednici Vlade u ovom sazivu, uoči raspuštanja Sabora, premijer i ministri će usvojiti šesti paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena kao i niz odluka koje se tiču subvencioniranja i jednokratnih novčanih primitaka.
Tako se na dnevnom redu nalaze odluka o subvencioniranju dijela krajnje cijene opskrbe plinom za krajnje kupce kategorije kućanstvo, odluka o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, odluka o isplati jednokratnog novčanog primanja hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata - korisnicima prava u sustavu skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i sustavu socijalne skrbi radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Između ostaloga, usvojt će i Uredbu o mjesečnom iznosu naknade za ugroženog kupca energenata, načinu sudjelovanja u podmirenju troškova energenata korisnika naknade i postupanju Hrvatskog zavoda za socijalni rad, odluku o nastavku provedbe mjere za smanjenje utjecaja porasta cijena energenata na pružatelje socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj kao i Uredbu o nadoknadi dijela troška dizelskog goriva koje se koristi kao pogonsko gorivo u komercijalnom cestovnom prijevozu putnika za razdoblje od 1. travnja 2024. do 31. ožujka 2025.

Pročitano 204 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI