Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar daje 40 eura umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 500 eura

Grad Vukovar nastavlja s provođenjem mjere „Grad koji brine“ kojom jednokratnom novčanom naknadom pomaže vukovarske umirovljenike. Putem ove mjere Grad će isplatiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 40 eura umirovljenicima s prebivalištem na području Vukovara čija mirovinska primanja ne prelaze 500 eura, a pravo će ostvariti ukupno 4.698 vukovarskih umirovljenika.

Mjera „Grad koji brine“ uvedena je 2021. godine, a cenzus se s godinama povećavao pa su tako prošle godine pravo na naknadu imali umirovljenici s mirovinskim primanjima do 400 eura, a ove godine cenzus je povećan na 500 eura. Povećanim cenzusom 568 korisnika više ima pravo ostvariti novčanu naknadu putem ove mjere u odnosu na prošlu godinu.
- Ova je mjera, uz božićnice, još jedna mjera kojom Grad Vukovar nastoji podići kućni budžet umirovljenicima s niskim mirovinama i pomoći im u ovim inflatornim vremenima kada je sve puno skuplje nego prošlih godina. Također, u ovim su zimskim mjesecima imali povećane režijske troškove i kućni su im budžeti poprilično iscrpljeni zbog troškova grijanja, ali i blagdana – rekao je gradonačelnik Penava na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac naglasio je kako će ovom mjerom biti obuhvaćeno čak 58% vukovarskih umirovljenika.
- Nakon provedene analize prošlogodišnjih božićnica uvidjeli smo da nam je broj umirovljenika u padu pa smo povećali cenzus s 400 na 500 eura. Moramo se pohvaliti da smo po povećanju cenzusa na 500 eura jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj pa sada u odnosu na broj umirovljenika koji su dobili božićnice imamo povećanje od njih oko 1500, odnosno ovom mjerom obuhvatit ćemo gotovo 58% vukovarskih umirovljenika – naglasio je Sušac.

Isplata novčane naknade obavljat će se u poslovnici FINA-e od 18. ožujka do 30. travnja 2024., a umirovljenici koji nisu na popisu HZMO-a, a ostvaruju pravo, dužni su podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš podsjetio je kako je pri podizanju novca u Fini uz osobnu iskaznicu potrebno priložiti i odrezak o mirovini.

 

 

Pročitano 270 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić