Ispiši ovu stranicu

Iz VSŽ pozivaju poljoprivrednike zainteresirane za navodnjavanje iz sustava Ervenica da im se jave

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije u Otoku je održana radionica namijenjena budućim korisnicima novoizgrađenog sustava za navodnjavanje Ervenica čiji je Županija vlasnik.

Sustav se proteže na oko 730 hektara u katastarskim općinama Otok i Privlaka na kojemu imaju 40-ak korisnika. Na radionici su budući korisnici, koji se nalaze u obuhvatu navodnjavanja, upoznati s načinom rada i benefitima koje korištenje sustava donosi te Programom održavanja sustava za 2024. godinu, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat. Monika Marković s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijeko držala je predavanje kroz koje je prisutne detaljnije upoznala s određivanjem elemenata navodnjavanja, trenutkom početka navodnjavanja i primjenom senzora za mjerenje vlažnosti tla, a sve s ciljem postizanja visoke učinkovitosti sustava za navodnjavanje.

Elizabeta Kos, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora predstavila je temu Upravljanja sustavima javnog navodnjavanja dok je Adam Dominković, predstavnik Poljoopskrbe međunarodne trgovine opreme za navodnjavanje održao predavanje na temu Opcije i mogućnosti opreme za navodnjavanje.

-Zahvaljujemo svima koji su bili dio ove uspješne radionice, čime su doprinijeli širenju znanja i unapređenju korištenja sustava za navodnjavanje Ervenica u Vukovarsko-srijemskoj županiji – poručila je pročelnica Parat te pozvala poljoprivrednike zainteresirane za navodnjavanje da im se jave.

Pročitano 158 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić