Ispiši ovu stranicu

Završetak radova na uređenju Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru očekuje se krajem godine

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Tijekom 2022. godine izrađena je projektna dokumentacija, ishođena građevinska dozvola te su provedeni postupci javne nabave za radove izgradnje kapelice Krista Kralja Mučenika, proširenja grobnog polja i prilagodbe objekta osobama s invaliditetom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Radovi na oba gradilišta počeli su u travnju i svibnju 2023.godine.

Kako bismo doznali u kojoj su fazi radovi obratili smo se Ministarstvu hrvatskih branitelja, u čijoj je nadležnosti upravljanje grobljem, te doznali od voditeljice Službe za očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata Ivanke Bušić, da radovi napreduju dobro i njihov se završetak očekuje krajem ove godine. 
- Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata je projekt kojem uvijek pristupamo s posebnom pažnjom. Trenutno provodimo projekt sanacije, rekonstrukcije i dogradnje, u sklopu kojeg je dograđena nova upravna zgrada s ispraćajnom dvoranom. Ulaganje smo nastavili izgradnjom novog grobnog polja za potrebe sve većeg broja ukopa ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, a objekt smo prilagodili za kretanje osobama s invaliditetom. Isto tako, parking je prilagođen autobusima - rekla je Bušić te pojasnila kako bi kapelica Krista Kralja Mučenika trebala ove godine biti dovršena i opremljena.
- Trenutno su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju kapelice. Kapelica je spojena trijemom sa ispraćajnom dvoranom. Ispod tog trijema, koji povezuje ta dva objekta, u budućnosti će se održavati sve komemorativne svečanosti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Nadamo se da će svete mise zadušnice, za one koji se ukapaju na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, održavati već ove godine. Slijedi nam unutarnje opremanje i uređenje koje provodimo u razgovoru i dogovoru sa župnikom – pojasnila je Bušić.

Investicijska vrijednost za novo grobno polje i prilagodbu objekta osobama s invaliditetom iznosi 270 tisuća eura, a kapelice 551 tisuću eura.

Pročitano 375 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI