Ispiši ovu stranicu

Završeni su radovi na vanjskim igralištima Osnovne škole Nikole Andrića

Završeni su radovi na vanjskim igralištima Osnovne škole Nikole Andrića Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je u petak Osnovnu školu Nikole Andrića u kojoj su nakon obnove nastavljena ulaganja, a trenutno su završeni radovi na vanjskim igralištima.

Vanjska igrališta za košarku, odbojku i nogomet prevučena su lijevanom gumenom špric podlogom, uređene su prilazne staze te su postavljeni rubnjaci čime je dodatno povećan standard, uvjeti te kvaliteta sadržaja škole. U školi trenutno traju i radovi na postavljanju klimatizacije.

- Ova je škola bila poznata u javnosti po tome što je do prije godinu i pol imala loše uvjete za rad. Zahvaljujući lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj vlasti uspjeli smo je sanirati i dobiti novi školski objekt koji zadovoljava uvjete rada sukladno i pedagoškom, ali i zahtjevima kvalitetnog odgojno obrazovnog rada. Plan Grada Vukovara je podizanje standarda sportskih borilišta u cijelomu gradu, vodeći računa o tome da igrališta u sklopu škola ne koriste samo učenici, već i naši sugrađani. Nadam se kako će, kako najmlađi tako i oni stariji, ovdje provoditi kvalitetno vrijeme - rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Ivan Penava.

Pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje grada Vukovara Darko Dimić naglasio je kako se ulaganja nakon ovih nastavljaju, kako u ovu školu tako i u druge na području Grada Vukovara.
- U cilju nam je isto napraviti i u Osnovnim školama Mitnica te Blago Zadro. Pored ovih radova, u prošloj smo godini u Osnovnoj školi Nikole Andrića utrošili i 32 tisuće eura u dodatna unutarnja ulaganja, trenutno se postavlja klimatizacija i s ulaganjima nećemo stati. Također, radimo i na izradi projektnih dokumentacija za proširenje škola i prelazak na jednosmjensku nastavu pa smo tako u Osnovnoj školi Mitnica i Dragutina Tadijanovića u procesu izrade projektne dokumentacije. Za proširenje smo, od resornog ministarstva, dobili suglasnost i nadamo se da ćemo s tim postupkom završiti u svibnju. U najavi je i projekt sanacije sportskih dvorana u našim školama – pojasnio je Dimić.

Ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića Josipa Kotromanović Sauka naglasila je kako u školi imaju cilj, a to je da nastavu izvode što je više moguće van učionica stoga su im ovi radovi na vanjskim igralištima od velikog značaja.
- Ovo je druga školska godina kako naši učenici i djelatnici nastavu obavljaju u novo obnovljenoj školskoj zgradi. Međutim, obnovom nismo dobili kompletno opremanje škole, pogotovo kada je riječ o vanjskim igralištima. Grad Vukovar, kao osnivač, prepoznao je dodatne potrebe škole. Ova školska igrališta izuzetno su nam važna jer je naš cilj nastavu odvijati što češće na vanjskim terenima, ali i poboljšati suradnju s lokalnom zajednicom. Igrališta su otvorena i dostupna su zapravo svim sugrađanima – pojasnila je Kotromanović Sauka.

Ukupan trošak uređenja sportskih igrališta iznosio je 77.441,88 eura s PDV-om, dok je trošak ugrađivanja klimatizacije 73.971,66 eura s PDV-om, a projekti su financirani iz proračuna Grada Vukovara.

Pročitano 362 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI