Ispiši ovu stranicu

Predsjednik Domovinskog pokreta pozvao Most na formiranje predizborne koalicije

Predsjednik Domovinskog pokreta pozvao Most na formiranje predizborne koalicije Foto: Arhiva HRV

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je u četvrtak konferenciju za medije na kojoj je pozvao Most na formiranje predizborne koalicije.

- Prije otprilike godinu dana sjeo sam s Božom Petrovom, predsjednikom Mosta oko formiranja trećeg bloka odnosno koalicije i koalicijskog sporazuma u smislu zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore. Iz aspekta prije svega nacionalnih interesa i zdravoga suverenističkog načina promišljanja, jer dijelimo svjetonazor, pozivam Most da svi suzbijemo svoje taštine i ego te da, u interesu politika koje zastupamo, uđemo u razgovore i oformimo koaliciju koja će biti nezaobilazan faktor formiranja buduće Hrvatske vlade, a samim time i jamstvo politika zaštite obitelji, zabrane rodne ideologije, zaštite hrvatske granice i jake poljoprivrede. To su ciljevi kojima ne smije biti nadređen ničiji ego, ničija taština. Stoga, apeliram, molim i zahtijevam da se još jednom razmisli što je interes naroda i države, a što puke političke floskule. Ukoliko sada propustimo šansu, a stvarno imamo veliku šansu na predstojećim izborima, bojim se da će posljedice za Hrvatsku biti dalekosežne – rekao je Penava.

Na novinarsko pitanje o koaliranju s drugim strankama Penava je poručio kako je Domovinski pokret otvoren za suradnju i s drugim strankama osim sa SDSS-om i Možemo!.

- Svi drugi su ravnopravni, sa svima drugima razgovaramo, nitko nema bjanko ulaznicu kod nas, svjetonazorski bliske stranke su nam primarne no nitko nije dobio odbijenicu. To je stav Domovinskog pokreta i ostaje takav – rekao je Penava.

Penava je na konferenciji govorio i na temu poljoprivrede. 

- Apsolutno sa zebnjom gledamo ovo što najavljuju Ursula von der Leyen i Europska komisija. Svi smo za očuvanje planeta i zdrav okoliš, no u okviru te politike provoditi gašenje poljoprivrede, pod izlikama enormnih emisija metana i drugih stakleničkih plinova, jednostavno je nedopustivo. Bojim se da sada dobivaju smisao pokazatelji koji već godinama govore o urušavanju i degradaciji hrvatske poljoprivrede iskazane kroz smanjivanje stočnog fonda, količine proizvedenog mlijeka, mesa i ostalih prerađevina. Aktualna Vlada jako je doprinijela gašenju Slavonije i iseljavanju s ruralnih prostora – rekao je Penava podsjećajući kako, prema podatcima Eurostata, od 406 regija unutar Europske unije prvo mjesto zauzima Vukovarsko-srijemska županija s gubitkom od 2,5 posto stanovnika, a drugo mjesto s još dvije regije dijeli Požeško-slavonska županija s godišnjim gubitkom od 1,7 posto stanovnika.

- Politika uništavanja sela dobiva puni smisao kad vidimo što pričaju Ursula von der Leyen, pučani, dominantne europske politike, globalisti i zeleni. Plenković je čovjek koji provodi te politike ovdje u Hrvatskoj. Ministrica i predsjednik Vlade obilaze sela i pričaju o pustim milijunima i milijardama, no brojke su neoborive, mi smo izgubili preko pola milijuna stanovnika u 12 godina. Nemojte vjerovati ovim sada utišanim programima zatiranja hrvatskog sela, samo zbog predstojećih europskih i parlamentarnih izbora. Agenda je vrlo opaka, vrlo loša, i ne nosi Hrvatskoj ništa dobro u budućnosti – naglasio je Penava.

Pročitano 220 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI