Ispiši ovu stranicu

Prosvjed zaposlenih u znanosti i obrazovanju

Prosvjed zaposlenih u znanosti i obrazovanju Foto: Arhiva HRV

Zaposlenici u obrazovanju i znanosti prosvjeduju na Markovom trgu. Prosvjedom iskazuju nezadovoljstvo prijedlogom Vladine Uredbe o koeficijentima, a iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (NSZVO) i sindikata Preporod poručuju da žele pravedne koeficijente - prenosi HINA. 

Velik broj zaposlenika u obrazovanju i znanosti iz svih krajeva Hrvatske stiglo je na Markov trg. Raznim transparentnima, poručili su da traže pravednije koeficijente, ali i pravedniji društveni položaj znanosti i obrazovanja. 

Član Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Robert Broz izjavio je kako su međuodnosi plaća u visokom obrazovanju takvi da gotovo nema radnog mjesta koje nije pogođeno, od čistačica do profesora, toliko je nejasno napisano.

Iz NSZVO-a su ranije istaknuli kako su nezadovoljni lošim prijedlogom koeficijenata u tom sektoru, koje je Vlada predložila Uredbom, a na koju su se očitovali. Iako Vlada najavljuje da će prihvatiti primjedbe, tajnik NSZVO-a Matija Kroflin istaknuo je da je taj sindikat poslao primjedbe na 25 stranica, iako sama uredba ima dvije stranice. 

Pročitano 196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI