Ispiši ovu stranicu

Produžen pritvor vlasniku tvrtke Drava Internacional

Većinski vlasnik tvrtke Drava International Zvonko Bede i još dvojica okrivljenika za više kaznenih djela u vezi s prošlogodišnjim požarom plastike u toj tvrtki ostaju u istražnom zatvoru, iako je osječki Županijski sud djelomice prihvatio njihove žalbe na pritvor.

Sa suda su izvijestili da je izvanraspravno vijeće djelomice prihvatilo žalbe Zvonka Bedea i trećeokrivljenog Z. Z. te odredilo istražni zatvor samo zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela, budući da im je 19. siječnja pritvor, osim po toj osnovi, određen i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Vijeće je također je prihvatilo žalbu drugosumnjičenika te ukinulo prethodno rješenje suca istrage, ali ne i istražni zatvor te je predmet upućen sucu istrage na ponovno odlučivanje, napominju na osječkom Županijskom sudu.

Vlasnik tvrtke Zvonko Bede te 47-godišnji i 46-godišnji okrivljenik uhićeni su 17. siječnja te osumnjičeni za teško kazneno djelo protiv okoliša, ugrožavanje okoliša postrojenjem te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pročitano 242 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun