Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru sve više turista, noćenja i kruzera

Predstavljanje turističkih rezultata Predstavljanje turističkih rezultata Milan Paun

Na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava je s direktoricom Turističke zajednice Grada Vukovara Marinom Sekulić predstavio turističke rezultate u Vukovaru ostvarene prošle godine. 

Rečeno je da su ostvareni iznimni turistički rezultati jer su Vukovar posjetila 55.924 gosta, a ostvareno je 87.863 noćenja. U odnosu na 2022. godinu to je povećanje od 41,26% u dolascima te povećanje od 33,35% u pogledu noćenja.

Kada se u obzir uzmu dolasci i noćenja turista bez školskih ekskurzija, prošla je godina nadmašila i rekordnu 2019. godinu s porastom od 10,14% u dolascima i 11,11% u noćenjima. Posjetila su nas 18.262 turista i ostvareno 38.460 noćenja.

Dunavom je pristiglo 347 kruzera s 45.857 putnika, a otvoreno je 27 novih smještajna objekta te Vukovar sada raspolaže s 1.124 ležaja.

- Zadovoljstvo mi je izvijestiti javnost o iznimno dobroj protekloj godini iz aspekta turizma u Vukovaru. O svemu najviše govori i činjenica da je turistička sezona u našem gradu produžena do posljednjeg dana godine jer su i 31. prosinca u Vukovar pristizali kruzeri s turistima. Dunavom nam je pristiglo 347 kruzera s 45.857 putnika, najviše iz Amerike, Njemačke, Velike Britanije i Francuske – rekao je gradonačelnik i dodao kako Vukovaru nedostaje smještajnih kapaciteta hotelskog tipa ističući to kao stavku na kojoj treba raditi, ali i u kojoj se očekuju promjene u skorom vremenu.

Istaknuo je kako su u tijeku i projekti koje će doprinijeti dodatnoj turističkoj atraktivnosti, poput projekta Arheološkog parka Vučedol, projekta Adica gdje se gradi nova šetnica preko Vuke te adrenalinski park, ali dodane vrijednosti kriju se i u novom lukobranu na obali Dunava.

Gradonačelnik je zahvalio svim turističkim djelatnicima na postignutim rezultatima.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je vukovarske atrakcije bilježe odličnu posjećenost.

- Vukovarski vodotoranj dobitnik je plakete Plautilla za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine, a prepoznato je i bogatstvo ruralnog turizma jer su tri nagrade Suncokret ruralnog turizma stigle u Vukovar. Ukupno zadovoljstvo gostiju Vukovara bilo je iznimno visoko. Ocjenu 93/100 potvrđuju mjerenja kvalitete i zadovoljstva gostiju kroz projekt integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji IQM Destination Vukovar – navela je Sekulić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić podsjetila je kako Grad Vukovar od prošle godine provodi mjeru potpora u turizmu kroz koje je 20 subjekata iz grane turizma ostvarilo pravo na bespovratne potpore u svrhu unaprjeđenja svojih usluga koje nude turistima, a za tu je namjenu u gradskom proračunu osigurano 66.000 eura.

Pročitano 461 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun