Ispiši ovu stranicu

Mlinarić: Plenković je novcem hrvatskih građana platio velikosrpski pamflet tiskan u Kragujevcu

Nakon što je na aktualnom prijepodnevu optužio premijera Andreja Plenkovića da financira velikosrpsku agresiju jer je iz državnog proračuna financirana knjiga ‘Krajina od 1991. do 1995.‘, zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić ponovno se oglasio. Poručio je da je čekao dva dana hoće li dobiti neki novi odgovor od premijera.
- Da se odmah ogradim, nemamo mi problema s Uredom za nacionalne manjine i da se plaća iz njega za sve nacionalne manjine - mađarske, ukrajinske, bugarske, bošnjačke, na kraju krajeva i srpske. Da se novac izdvaja za kulturni sadržaj, mi ne bi riječi o tome rekli i ja ne bih imao tiskovnu na tu temu. Ali na ovo mora netko ukazati – poručio je.

Mlinarić se osvrnuo i na nedavni incident u Vukovaru i istaknuo da su u Domovinskom pokretu osudili to kao i svako nasilje te kako Milorad Pupovac, perfidno, kao što i inače sve radi, povezuje taj incident sa 17. studenim gdje su mu, kako navodi Mlinarić, on i Mario Radić poručili da neće baciti vijenac u Dunav jer s time izjednačava žrtvu i agresora.
- Znači, trebali smo pustiti da zauzmu Hrvatsku i ne bi nitko poginuo. Neka to sad kažu i Ukrajincima, da puste Ruse da zauzmu cijelu Ukrajinu pa neće nitko stradati. To je nedopustivo i na to će Domovinski pokret uvijek ukazivati bez ikakve mržnje i bez ikakve želje za izazivanjem međunacionalnih problema. Dopustiti da se promiče tzv. 'srpski svet' u 2024. godini, e na to ćemo uvijek ukazivati zbog budućnosti naše domovine i djece. Da se ne ponovi – istaknuo je.

Knjiga kad je napisana ostaje za povijest. Pisana riječ ostaje za povijest, ustvrdio je Mlinarić.

Pročitano 360 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI