Ispiši ovu stranicu

Advent u Vukovaru vraća se na Trg Republike Hrvatske

Konferencija za novinare Konferencija za novinare Milan Paun

Na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici predstavljen je program Radost iščekivanja - Advent u Vukovaru koji počinje 3. prosinca i završava 24. prosinca.

Glavna će se zbivanja dovijati na središnjem gradskom Trgu Republike Hrvatske kamo se iz perivoja dvorca Eltz vraćaju klizalište, adventske kućice, sajam, koncerti i jaslice, najavio je gradonačelnik Ivan Penava.

Tijekom trajanja Adventa u Gradskoj knjižnici Vukovar održavat će se brojne kreativne radionice i prigodni programi za djecu, a u Gradskom muzeju Vukovar tradicionalno se održavaju kulturno-umjetnički programi.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je da je pripremljeno sedam koncerata koji će se održavati vikendom.

Cijeli Advent u Vukovaru dodatno će uljepšati i nastupi Igora Delača, Stjepana Lascha, TS Allegro i Slavonskih dukata, bendova Jovalius i Babylon, društva nacionalnih manjina, glazbenog odjela OŠ Dragutina Tadijanovića, dječjeg zbora Vukovarskih golubića te DJ-eva u sklopu programa DJ X-mas Night.

Djeca će se družiti s Djedom Božićnjakom te dobiti poklone i sudjelovati u nagradnim igrama.

Božićni sajam održat će se dva vikenda u prosincu.

Gradski muzej Vukovar i ove godine organizira Vukovarske adventske svečanosti pod sloganom Vukovar – moj izbor za budućnost. Pri paljenju prve adventske svijeće nakon programa u crkvi sv. Filipa i Jakova djeca će u svjetlosnoj rijeci donijeti svjetlo u muzej, najavila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović.

Prvu adventsku nedjelju će, uz otvaranje adventskih kućica i ostalih sadržaja, koncertom na Trgu RH uljepšati Klapa Kaše iz Dubrovnika.

Ravnatelj Sportskih objekata Vukovar Ivan Szabo najavio je da će klizalište na trgu biti otvoreno 1. prosinca i korištenje je besplatno do kraja siječnja iduće godine. Najavio je i održavanje škole klizanja za djecu i odrasle.

Pročitano 772 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun