Ispiši ovu stranicu

Sat povijesti iz vukovarske škole

Ova vukovarska škola ima opremljenu učionicu za održavanje videokonferencija Ova vukovarska škola ima opremljenu učionicu za održavanje videokonferencija Milan Paun

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića bila je i ove godine domaćin Sata povijesti iz Vukovara koji je sada imao temu Reci njegovo i njezino ime – djeca u Domovinskom ratu.

U online-nastavu videokonferencijom uključilo se 12 škola iz više hrvatskih gradova od Dubrovnika do Zagreba.

Nakon intoniranja hrvatske himne sudionike je pozdravila ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić, potom su pročitana imena djece poginule u ratu.

- Samo je u Vukovaru i okolnim mjestima od kolovoza do kraja 1991. godine ubijeno 27 djece, a 1992. još četvero te maleni Franjo koji je doveden iz Vojvodine. Najmlađi ranjenik u vukovarskoj bolnici bilo je dijete staro samo šest mjeseci - rekla je Miletić.

Učenici su prezentirali ono što su pripremili na zadanu temu, učenica Lana Niemčić vodila je program iz Vukovara i govorila o emocijama djece.

Inspiracija je za temu knjiga Ani Galović Mama, ne vidim nebo u kojoj je prikupila dokumentaciju o djeci ubijenoj u ratu.

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun