Ispiši ovu stranicu

Stožer za obranu hrvatskog sela: “Vrijeme je za akciju!“

Spor je oko mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge Spor je oko mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge Valerija Loznačić

Stožer za obranu hrvatskog sela postavio je zahtjeve ministrici i tražio odgovore – "da" ili "ne", vezano za situaciju sa svinjskom kugom.

U priopćenju za javnost nakon napuštanja sastanka, članovi stožera kažu da je „šutnja s druge strane odbijanje koje ne možemo prihvatiti”.

Ministrici su najavili nove prosvjede, a Vlada se može u pet dana predomisliti i pisano prihvatiti zahtjeve.

Novi sastanak stožera najavljen je u Retkovicma u srijedu 15. studneoga.

„Idemo po svoje na ulice! Ne tražimo milostinju – tražimo pravdu i rješenja. Naši zahtjevi su jasni, a vremena za čekanje nema. Podsjetimo se na premijerovu arogantnu tvrdnju da mu seljaci neće diktirati kada i gdje će doći na sastanak, koji smo organizirali u petak u Retkovcima, na kojem se, unatoč našem pozivu, nisu pojavili. Takvo ponašanje, zajedno s ministričinim jučerašnjim manipulativnim pokušajima odugovlačenja i diskreditacijom stožera, jasno pokazuje njihov stav. Unatoč premijerovom dociranju i njihovom odbijanju da se suoče s seljacima u Retkovcima, ti isti seljaci, koje oni sustavno uništavaju, došli su u Zagreb, o svom trošku, tražeći jasno 'da' ili 'ne' na svoje zahtjeve, ali odgovor 'da' nisu dobili i ide se u prosvjede. Dosta je manipulacije i zanemarivanja. Samo zajedno možemo postići promjenu. Nećemo stati dok se naši glasovi ne čuju, naši zahtjevi ne ispune”, priopćili su iz stožera.

 

 

Pročitano 308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun