Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija projekta "Zaželi za Vukovar III"

Održana završna konferencija projekta "Zaželi za Vukovar III" Foto: Klaudija Boras

U Udruzi žena Vukovar održana je završna konferencija projekta “Zaželi za Vukovar III” iz treće faze Programa zapošljavanja žena “Zaželi”, koji provodi Udruga žena Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područnim uredima u Vukovaru.

O rezultatima projekta, koji je omogućio zapošljavanje teže zapošljivih žena na poslovima pomoći u kući i brige za starije i nemoćne osobe iz Vukovara, izvijestila je voditeljica projekta i koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović.
- U okviru ovoga projekta zaposlili smo deset teže zapošljivih žena koje su kroz šest mjeseci pružale uslugu pomoći i podrške u kući za 65 krajnjih korisnika sa područja našega grada I gradskih četvrti.  To su žene s 50 i više godina s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene žrtve obiteljskog nasilja, majke s troje i više djece, samohrane majke i ostale žene iz te ciljane grupe. – rekla je na konferenciji Mizdrak Mišanović.
Projekt vrijedan nešto više od 65 tisuća eura, financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Svi željno očekuju nastavak ovog programa, a iz Udruge žena Vukovar najavili su i novi poziv.
- Raspisivanje novog poziva se očekuje 20. kolovoza. Prijave će krenuti od 12. rujna. Novi poziv nosi naziv “Zaželi, prevencija institucionalizacije”. Nadamo se uspješnoj prijavi i daljnjem provođenju ovog programa – poručila je Mizdrak Mišanović.

Među deset zaposlenih, priliku za posao na ovome projektu dobila je i tridesetogodišnja Ivana Mišić, samohrana majka dvoje maloljetne djece.
- Upoznala sam divne ljude i korisnike. Ovaj posao mi znači puno jer imam dvoje djece, drugi i peti razred. Radno vrijeme je fleksibilno, tako da se mogu čuti s djecom i svratiti kući. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku za posao i to na duži period – rekla je Ivana.

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI