Ispiši ovu stranicu

Održana tradicionalna fišijada - natjecanje u kuhanju fiša

Održana tradicionalna fišijada - natjecanje u kuhanju fiša Foto: Sandra Grgić

U sklopu manifestacije DUNAV FEST VUKOVAR 2023., koja se održava u Vukovaru 22., 23. i 24. lipnja, građani i posjetitelji šetnice uz Dunav tri su dana imali priliku uživati u bogatom i raznovrsnom programu.

I ove se godine, već tradicionalno, zadnjega dana manifestacije održala fišijada – natjecanje u kuhanju fiša. Na natjecanju su sudjelovale 24 ekipe, a nakon što je stručno povjerenstvo odabralo najbolje, proglašeni su pobjednici i uručene su nagrade. Nagrade i priznanja uručio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je ovom prilikom istaknuo značaj Dunava za grad i njegove građane.

- Dunav Fest u Vukovaru manifestacija je do koje nam je iznimno stalo, koju zahvaljujući kvalitetnom radu Turističke zajednice grada Vukovara, direktorice Marine Sekulić, kao i djelatnika razvijamo iz godine u godinu, a što je vidljivo po broju okupljenih i ekipa koji sudjeluju. Ovo nam je jako važno jer smo stekli dojam u godinama nakon povratka, a čak i prije rata, kao da se Vukovar sramio Dunava, kao da je bježao od njega, iako je većina nas na Dunavu odrasla, tek u progonstvu smo zapravo shvatili koliko nam je on važan. Nakon povratka u Vukovar, barem kako sam ja na dužnosti gradonačelnika, krenuli smo intenzivno njegovati vezu s rijekom Dunav na kojoj Vukovar živi, diše, na kojoj postoji i po kojoj je poznat, razvijati tu vezu u različitim smjerovima,od šetnica, sportskih i kulturnih manifestacija, izgradnje prekrasnih prostora... Dani Dunava u gradu Vukovaru su trajali tri dana, imali smo natjecanja u pripremanju fiš paprikaša, lovu ribe udicom na plovak, pripremali su se i ostali specijaliteti, suzbio se i broj komaraca dakle svi sastojci, uz rijeku Dunav i velik broj posjetitelja, su tu za jednu prekrasnu manifestaciju - naglasio je gradonačelnik Penava. 

Kuhanje fiša  Sandra Grgić  2023

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić naglasila je kako je ovogodišnjoj trodnevnoj manifestaciji nazočio velik broj građana i posjetitelja.

- Ovogodišnji Dunav Fest trajao je tri dana, a u sklopu ove manifestacije obilježen je i Međunarodni dan Dunava i to kroz fišijadu na kojoj su sudjelovale 24 ekipe, proglasili smo pobjednike i svi su se lijepo zabavili. Osim toga, održane su i brojne druge aktivnosti vezane uz rijeku Dunav, s obzirom da je upravo rijeka Dunav jedan od kontinentalnih aduta kontinentalnog turizma Istočne Hrvatske, a mi se nalazimo s našom najvećom riječnom lukom upravo na toj rijeci, poželjno je da kreiramo ovakve sadržaje i ovakve događaje i to kontinuirano i radimo. Osim same fišijade, održan je i sajam tradicijskih proizvoda gdje su naši mali proizvođači imali priliku izložiti svoje tradicijske proizvode, bilo je tu za svakoga ponešto. Održani su i Dani otvorenih vrata veslačkoga kluba kao i 15. susret folklornih društva Hrvatskog kulturno-glazbenog društva Dunav – naglasila je Sekulić te pozvala sve da se manifestaciji pridruže i sljedeće godine.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI