Ispiši ovu stranicu

Sud naredio uhićenje osumnjičenika za ratna silovanja u Opatovcu

Žene su tek nedavno počele govoriti o silovanjima prije 22 godine Žene su tek nedavno počele govoriti o silovanjima prije 22 godine HRV

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratnoga zločina protiv civilnog stanovništva u Opatovcu 1991. godine, pri čemu je u više navrata silovao 43-godišnju oštećenicu, osječko Županijsko državno odvjetništvo naložilo je provođenje istrage protiv 63-godišnjeg državljanina Republike Srbije.

Osumnjičenika se tereti da je od 15. listopada do kraja 1991. godine u Opatovcu kao pripadnik Teritorijalne obrane mjesta djelovao protivno odredbama međunarodnoga ratnog i humanitarnog prava, u namjeri ponižavanja i zastrašivanja preostalog civilnog stanovništva nesrpske narodnosti.

Sumnjiči ga se da je samostalno te zajedno s nepoznatim pripadnicima Teritorijalne obrane uz prijetnje smrću njoj i njenim bližnjima u više navrata silovao spomenutu oštećenicu.

Osumnjičeni državljanin Srbije nedostupan je hrvatskim državnim tijelima, a istraga je naložena povodom kaznene prijave vukovarsko-srijemske policijske uprave 

Pročitano 1889 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun