Ispiši ovu stranicu

Uspješno provedena terenska vježba potrage i spašavanja zrakoplova

S ciljem provjere usklađenosti operativnog djelovanja svih sastavnica sustava potrage i spašavanja zrakoplova na kopnu i unutarnjim vodama, na području Virovitičko-podravske i Osječko–baranjske županije tijekom vikenda održana je terenska vježba ASAR 2023-3.

Prema scenariju vježbe, pilot putničkog zrakoplova s 36 putnika i 4 člana posade, na liniji Zadar – Osijek prijavljuje tehničke probleme i traži hitno slijetanje.
Nakon toga, Hrvatska kontrola leta gubi radio vezu sa zrakoplovom, a u području Požege gubi i radarski kontakt. Po zaprimanju svih dostupnih i relevantnih podataka Operativni centar civilne zaštite pokreće akciju potrage i spašavanja.

-Vježbe su vrlo važne za sustav civilne zaštite jer vježbom se uigravaju svi sudionici sustava civilne zaštite, a na ovoj vježbi je sudjelovalo preko 200 sudionika iz različitih operativnih snaga sustava civilne zaštite. Ovo je bila jedna široka i kompleksna vježba koja je pokazala kako je RH spremna na ovakve i veće aktivnosti - istaknuo je  ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut.

Pročitano 269 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić